Violonistul Alexandru Tomescu, sub bagheta lui Gerd Schaller, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-sub-bagheta-lui-gerd-schaller-la-sala-radio/

Melomanii vor avea vineri, la Sala Radio, bucuria reîntâlnirii cu violonistul Alexandru Tomescu, care va interpreta sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller Concertul nr. 2 în si minor pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini.  Potrivit unui comunicat de presă, programul serii va mai oferi publicului două partituri îndrăgite: uvertura operei „Wilhelm Tell”, care face […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Melomanii vor avea vineri, la Sala Radio, bucuria reîntâlnirii cu violonistul Alexandru Tomescu, care va interpreta sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller Concertul nr. 2 în si minor pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini. 

Potrivit unui comunicat de presă, programul serii va mai oferi publicului două partituri îndrăgite: uvertura operei „Wilhelm Tell”, care face parte din ultima creaţie a lui Rossini şi Simfonia a VII-a, compoziţie a lui Ludwig van Beethoven.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

O prezenţă deja constantă pe scena Sălii Radio, dirijorul Gerd Schaller şi-a început cariera colaborând cu Opera de Stat din Hanovra. Repertoriul său este extrem de bogat şi cuprinde lucrări din repertoriul simfonic, vocal-simfonic şi de operă.

Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai mari muzicieni români.

Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu.

De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică, acordurile viorii lui Alexandru Tomescu au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii.

Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio – Bucureşti, Tomescu deţine celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument ce face parte din patrimoniul naţional.

Sursa: Agerpres

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.