Violonistul Ara Malikian concertează la Sala Palatului, pe 7 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-ara-malikian-concerteaza-la-sala-palatului-pe-7-noiembrie/

Argintul e viu, iar vioara lui, din aur. E Ara Malikian! Element rar, excentric şi sclipitor. Violonistul se întoarce în România după show-ul sold-out de la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2017

Același caracter exploziv și sălbatic, alt turneu -o nouă fantezie. Subiectul rămâne neschimbat: adorația viorii. Profetul ei e virtuoz, fanatic, și odată urcat pe scenă, performează în transa indusă de el însuși.

Născut în Liban, cu origini armene, Ara Malikian descoperă de mic obiectul său de cult, vioara. E descoperit la rândul său la 14 ani, iar un an mai târziu devine cel mai tânăr student la prestigioasa Universitate de Muzică și Teatru din Hanovra. De-acolo începe o carieră care îl duce pe marile scene ale lumii, de la Carnegie Hall, NY, până la Salle Pleyel din Paris. Deși trăiește în Madrid, și poate fi luat drept spaniol, Malikian rămâne tributar originilor sale orientale. E fascinat de muzica gitanilor, flamenco, tango, dar și de muzica arabă sau klezmer. Incursiunile sale în diverse culturi îl aduc și prin cea română: Malikian cântă în manieră proprie Ciocârlia lui Angheluș Dinicu.

Repertoriul său de violonist include toate capodoperele scrise vreodată pentru vioară. Pe majoritatea le reinterpretează sub semnătura sa unică. Numeroasele lui distincții includ premii precum: ”Felix Mendelssohn” (1987 Germania), “Pablo Sarasate” (1995 Spania), “Niccolo Paganini” (Italia), “ZinoFrancescatti” (Franța), “International Artists Guild” ( USA), și o nominalizare la Latin Grammy Awards în 2015 la categoria ‘’Best long duration Music Video’’.

Noul album scos în 2016, acum și turneu, “The Incredible Tour of Violin” e inspirat de relația artistului cu instrumentul său. Vioara iese din mâinile unui iscusit meșter în Modena-Italia, călătorește în Liban acolo unde micuțul Ara în vîrstă de trei ani o primește cadou de la tatăl său. Din acel moment cei doi devin de nedespărțit, îl descoperă pe Paganini și pornesc într-o fascinantă călătorie muzicală prin epoci si genuri muzicale diverse.

Cu un nou repertoriu, alături de Malikian și vioara sa urcă pe scenă: Humberto Armas (violă), Hector El Turco (percuție), Cristina Lopez (violoncel), Jorge Guillen Del Castillo (vioară), Tania Bernaez Abad (contrabas), Nantha Kumar (table indiană), Tony Carmona (chitară).

Concertul ‘’Ara Malikian-The Incredible Tour of Violin’’ are loc pe 7 noiembrie 2017, ora 20’00, la Sala Palatului.

Accesul publicului se face începând cu ora 19’00.

Biletele costă între 120 lei și 220 lei, în funcție de categorie.  Biletele la categoria VIP costă 260 de lei.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele self-service ZebraPay din toata țara și pe aplicațiile de Android și IOS iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteți plati cu cardul prin Paypal, pe factura Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară.

Detalii pe www.twinarts.ro și pe pagina de Facebook Twin Arts.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.