Virgil Ianțu, concert de swing la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/virgil-iantu-concert-de-swing-la-arcub/

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

Un articol de Liliana Matei|27 mai 2014

Prezent atât pe micul ecran, cât şi pe scenă de mai bine de 10 ani, Virgil Ianţu se va înfăţişa publicului bucureştean în calitatea sa de muzician, încântându-şi audienţa cu un recital incitant la ARCUB. Bucharest Jazz Orchestra îl completează armonios pe artist, reînviind piese româneşti de colecţie, printr-un amestec de ritmuri de swing, jazz, soul şi big band.

Abordarea lui George Natsis, coordonatorul orchestrei, asupra repertoriului este una de nişă, iar publicul care participă la spectacole a devenit tot mai numeros, atras fiind de îmbinarea armonioasă a stilurilor antrenante. Piese ale lui Nicu Alifantis sau ale trupei Simplu sunt reorchestrate ingenios, auditoriul fiind invitat astfel să participe la o călătorie în timp şi spaţiu.

“Am început cu trecutul şi am ajuns în prezent. Reorchestratiile şi interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorinţa mea este să ne bucurăm de piese româneşti apărute în perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate că ne lipsesc în ultima vreme.”, declară artistul.

28 mai este şi ziua în care ARCUB împlineşte 18 ani de activitate, pe care i-a sărbătorit, alături de publicul său fidel, prin 18 zile de evenimente. Concertul de swing al lui Virgil Ianţu & Bucharest Jazz Orchestra succede un număr de evenimente aniversare diverse, constând în spectacole de teatru, taifasuri culturale, proiecţie de scurt metraje sau expoziţie de fotografie.

În perioada 11 – 28 mai, pe scena ARCUB au fost prezenţi artişti remarcabili din ţară şi de peste hotare, precum Teodora Enache, Lars Danielsson, Xavier Desandre Navarre, Zoli Toth, trupă de teatru Lichtbende din Olanda, Rareş Totu, Pagagnini, Lucian Ban alături de Elevation, în timp ce spaţiul Ceainăriei a fost dedicat Trialogurilor cu Gabriela Adameşteanu, Ovidiu Simonca şi Adrian Nour.

După ARCUB 18 ani, va începe deja tradiţionala serie de evenimente outdoor : Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT în the Street!, Bucharest Music and Film Festival şi Bucharest Jazz Festival.

Foto: Afis eveniment ARCUB

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.