Virgil Ogășanu recită versurile lui Marin Sorescu de Ziua Internațională a Poeziei
https://www.ziarulmetropolis.ro/virgil-ogasanu-recita-versurile-lui-marin-sorescu-de-ziua-internationala-a-poeziei/

Actorul Virgil Ogăşanu va susţine un recital din poezia lui Marin Sorescu, duminică, 20 martie, ora 19.00, pe scena Sălii Eliad a Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2016

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 (bd. Mircea Vodă nr. 5) în cadrul programului „Serile Eliad” va avea loc un recital susținut de Virgil Ogășanu. Intitulat „Liniște, ne privim în ochi…”, recitalul cuprinde poeme din opera celui care a fost poet, dramaturg, prozator și eseist, Marin Sorescu, ale cărui lucrări au fost traduse în mai mult de 20 de țări.

Actor al Teatrului Bulandra din 1965, în prezent profesor de arta actorului la Universitatea Hyperion, Virgil Ogășanu este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori români și vine pentru prima dată la CCCA, în cadrul Programului „Serile Eliad”, al cărui concept este semnat de Alice Barb.

AFIS 2O MARTIE NOUMarin Sorescu s-a născut în 1936, la Bulzești, într-o zi specială de 29 februarie. La doar 37 de ani, Nicolița Sorescu, mama sa, rămânea văduvă și urma să-și crească singură cei șase copii. Lumea copilăriei încape cu greu în cele șase volume denumite „La lilieci” publicate între 1973 și 1995, ultimul fiind tipărit postum, în 1998. În 1981, într-un interviu din România literară, Marin Sorescu era întrebat: „Care a fost faptul sau întâmplarea extraordinară pe care ați trăit-o până acum?” Răspunsul: „Faptul de a te fi născut este o întâmplare extraordinară. Eu nu-mi revin din această întâmplare nici acum”. Poetul, prozatorul, dramaturgul, eseistul Marin Sorescu s-a stins din viață pe 8 decembrie 1996, după o scurtă trecere prin Paris. Se pare că, între timp, acest adolescent terrible s-a înțelepțit, înainte de a cuceri, a înțeles, iar acum trimite vești de dincolo și aproape râzând îmi face semn „să încetăm o clipă gălăgia din gând și să ascultăm cum începe lumea din pământ”.

Recitalul este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Poeziei, instituită de către UNESCO la 21 martie 1999.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.