Vis urât. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/vis-ur%c3%a2t-mondialul-metropolis/

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

Un articol de Serban Tomsa|22 iunie 2018

E adevărat că au fost luaţi cu fulgi cu tot. Se pare că în Răsărit, regulamentul jocului de fotbal pare să funcţioneze altfel. Jucătorii se pălmuiesc, se calcă în picioare, îşi dau la tibie şi îi bălăcăresc pe arbitri, fără să păţească nimic.

Ştiţi care ar fi culmea? Să revedem o Franţă adormită, într-o finală cu o Portugalie lovită de un noroc chior. Păi, dacă astea sunt marile echipe ale Mondialului, la ce să ne aşteptăm? Poate la o victorie a ruşilor, fiindcă Spania e destul de vulnerabilă, iar Germania a început catastrofal.

Nordicii se îmbracă în galben jinduind după nisipurile aurii ale Africii şi Arabiei, în timp ce beduinii se echipează în alb, gândindu-se la zăpezile scandinave.

Foto: Argentina – Croația, portarul sud-americanilor, Caballero la cateva secunde dupa imensa gafă în urma căriea croații au deschis scorul – facebook

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Pagina 4 din 512345