Viva la revolucion! – Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/viva-la-revolucion-mondialul-metropolis/

Nu pot să ţin un secret! Acesta e cusurul meu. Aşa că o să vă mărturisesc ceea ce am aflat la ceas de mare taină. Acesta nu este un Campionat Mondial obişnuit, este un campionat în subteranele căruia fierbe o revoluţie.

Un articol de Dede's|22 iunie 2014

O revoluţie în toată regula, mica burghezie a fotbalului, susţinută intens de clasa muncitoare şi ţărănime este decisă să-i răstoarne de la putere pe marii crescători de conturi bancare grase.

Ernesto Che Guevara, Emiliano Zapata, Vladimir Ilici Lenin şi chiar Nicolae Bălcescu au făcut o platformă program revoluţionară şi foarte probabil aceasta va fi adusă la cunoştinţa publicului începând din optimi. Iniţial l-au rugat pe Mircea Dinescu să le scrie o nouă constituţie a fotbalului, dar acesta este mult prea prins cu gătitul la TVR, aşa că legea fundamentală trebuie să mai aştepte.

Deocamdată nu există o unitate de gândire şi acţiune, Che Guevara insistă pentru o revoluţie perpetuă, Lenin ştie una şi bună „învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi”, Bălcescu mai moderat, obişnuit al jocurilor de salon, vrea „Dreptate şi frăţie”, iar Zapata urlă din toţi rărunchii, pe sub mustaţa stufoasă, „Viva la revolucion” slobozind plumbi din pistoale în aer, de au rămas câteva stadioane fără becurile de la nocturne.

Focare revoluţionare au apărut în diverse zone ale Braziliei, fraţii din Costa Rica, Australia, Iran, Ghana, Nigeria au pornit la luptă, iar unii dintre ei au reuşit să dea grele lovituri echipelor de milionari.

Nu e mai puţin adevărat că şi în rândul echipelor muncitoreşti au fost depistate elemente contra-revoluţionare, cu contracte babane pe la diverse echipe din vestul – european, dar acestea cel mai probabil se vor autoelimina.

Nicio revoluţie nu e simplă, nici aceasta nu este. Milionarii, unii cu picioare de aur, nu vor să-şi cedeze poziţiile uşor, după modelul spaniol şi englez, mai apar un Messi sau un Klose care încearcă să stăvilească pentru moment elanul răzvrătiţilor.

Partea proastă este că în birouri capitonate, armata oamenilor în negru este instruită temeinic şi din optimi este aşteptată o mişcare contra-revoluţionară amplă. Sunt pregătite câteva arme teribile, fluierul, steagul, cartonaşul roşu şi ultima invenţie spray-ul cu spumă albă.

Foto cu Mondialul Metropolis şi Viva la revolucion! – facebook şi wikipedia

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)