„Vivaldi şi Anotimpurile“, online – muzica se împleteşte cu arta teatrală în viziunea lui Gigi Căciuleanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/vivaldi-si-anotimpurile-online-muzica-se-impleteste-cu-arta-teatrala-in-viziunea-lui-gigi-caciuleanu/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2020

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Luni, 18 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Vivaldi şi Anotimpurile“, un spectacol de Gigi Căciuleanu, după o idee de regie și concept spațial de Dan Mastacan.

După succesul extraordinar pe care l-a avut „Carmina Burana“, Gigi Căciuleanu, revine la Teatrul Național Târgu-Mureș pentru a lucra cu dansactorii Companiei „Liviu Rebreanu“.

De această dată, regizorul-coregraf folosește acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi într-un spectacol ce readuce pe scena Naționalului târgumureșean poezia mișcării și lumea plină de mister și fantezie a unuia dintre cei mai importanţi artiști români contemporani.

Din distribuţie fac parte: Monica Ristea, Bordás Attila, Cristina Iuşan, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ané, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Claudia-Erika Domokos, Gabriela Bacali, Denisa Badea, Claudiu Ştian, Robert Oprea şi Ștefan Mura.

Scenariul, regia și coregrafia au fost semnate de Gigi Căciuleanu, realizarea decorului, designul costumelor și conceptul afișului îi aparţin Măriucăi Ignat, textul Sonet Baroc nr. 7 a fost scris de Beney Zsuzsa şi tradus de Paul Drumaru, Lighting design-ul a fost realizat de Daniel Klinger, asistentă de coregrafie a fost Cristina Iuşan, iar asistent de regie a fost Laurenţiu Blaga.

Premiera spectacolului a avut loc pe 30 septembrie 2015, la Sala Mare.

Despre „Vivaldi şi Anotimpurile“, în presă:

„Slujindu-se de binecunoscuta compoziţie pentru a face din ea un spectacol de teatru coregrafic, nutrind poate aceleaşi îndoieli încercate odinioară de Vivaldi, Gigi Căciuleanu a mizat pe caracterul de artă pe de o parte completă, dacă nu cumva chiar hiper-completă a teatrului.“ (Mircea Morariu – Adevărul)

„Anotimpurile lui Gigi Căciuleanu caută omul, descriu coagularea și disoluția relațiilor umane citite în anotimpurile stărilor omenești.“ (Oana Cristea Grigorescu – Radio Cluj)

„Trupa Teatrului Național Târgu-Mureș a pus în scenă o adevărată capodoperă provenită din imaginația debordantă a unuia dintre cei mai mari artiști contemporani români, Gigi Căciuleanu. Cu ajutorul fermecătoarei muzici a lui Antonio Vivaldi, s-au explorat toate anotimpurile ce se aștern în sufletele oamenilor, de la iubire… la furie, de la dorința de a fi integrat în societate… la dorința de a ieși din mulțime, de la exuberanță… la suferință.“  (Raluca Medeleanu, Special Arad)

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »