Vivien Leigh şi Laurence Olivier – relaţia toridă expusă în 300 de scrisori inedite
https://www.ziarulmetropolis.ro/vivien-leigh-si-laurence-olivier-relatia-torida-expusa-in-300-de-scrisori-inedite/

Aproximativ 300 de scrisori inedite, care dezvăluie relaţia toridă pe care Vivien Leigh, protagonista filmului „Pe aripile vântului”, a avut-o cu actorul care urma să-i devină soţ, Laurence Olivier, au fost expuse la Victoria and Albert Museum din Londra.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2015

În prezent, povestea pasiunii toride care a existat între cei doi actori este bine cunoscută. Peste 300 de scrisori au fost puse pentru prima dată la dispoziţia publicului larg. Aceste scrisori, care sunt deţinute de arhivele de la Victoria and Albert Museum din Londra, descriu relaţia tumultuoasă care a început în 1937, atunci când cei doi actori au interpretat rolurile unor îndrăgostiţi în filmul „Fire Over England”.

Laurence Olivier, pe atunci căsătorit cu Jill Esmund, şi Vivien Leigh au fost obligaţi să îşi ascundă relaţia până în 1940.

Scrisoare după scrisoare, sentimentele celor doi amanţi sunt descrise cu tot mai multă pasiune. Într-o scrisoare nedatată, despre care specialiştii sunt de părere că ar fi putut fi redactată în 1938, Laurence Olivier îi vorbea actriţei despre uriaşa dorinţă pe care o resimte faţă de ea: „M-am trezit cu o dorinţă furioasă pentru tine, iubirea mea. Dumnezeule, te vreau doar pe tine!”.

Într-o altă scrisoare, la fel de plină de pasiune, Vivien Leigh îi spunea amantului ei: „Dacă ne-am iubi doar cu trupurile noastre, cred că tot nu ar fi suficient. Te iubesc mult mai mult de atât. Tot sufletul meu îţi aparţine”. Laurence Olivier îi mărturisea la rândul său: „Eşti în mod constant în gândurile mele. Nu am trăit până când nu te-am cunoscut pe tine”.

În 1939, pe parcursul a trei luni deosebit de intense, cei doi actori şi-au expediat 40 de scrisori.

Vivien Leigh se afla pe atunci la Los Angeles pentru a filma „Pe aripile vântului”, în timp ce Laurence Olivier era la New York, unde juca pe Broadway, în spectacolul de teatru „No Time for Comedy”.

Corespondenţa lor abundă în fraze despre universul teatrului, mai ales din perioada înfiinţării National Theatre din Londra.

În 1940, Vivien Leigh şi Laurence Olivier s-au căsătorit oficial în California, avându-i ca martori la ceremonie pe Katherine Hepburn şi Garson Kanin. Au divorţat după 20 de ani, în 1960.

Foto: Vivien Leigh şi Laurence Olivier – cinemagia

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.

28
/07
/22

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, „Mariupolis 2”, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 - 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

27
/07
/22

Aşa cum ne-a obişnuit, Festivalul de Film de la Veneţia a adunat şi în acest an, în competiţie sau în afara ei, multe nume mari ale cinematografiei mondiale: de la Darren Aronofsky, Alejandro G. Inarritu şi Jafar Panahi, la Paul Schrader, Sergei Loznitsa, Oliver Stone şi Lars von Trier.

26
/07
/22

Celebrul Festival de la Veneţia şi-a anunţat marţi selecţia pentru ediţia din acest an. Până vom comenta principalele secţiuni, să notăm prezenţa debutului în lungmetrajul de ficţiune al lui Mihai Mincan, "Spre Nord", în competiţia Orizzonti.

26
/07
/22

Cinci lungmetraje de ficțiune și documentare vor concura anul acesta pentru marele trofeu al celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

26
/07
/22

„Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Filmul documentar, al doilea al regizoarei cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013), spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren viran.