Vizitaţi Turnul Eiffel printr-un singur clic pe Internet!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vizitati-turnul-eiffel-printr-un-singur-clic-pe-internet/

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un articol de Laura Iancu|16 iulie 2013

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un număr de 50 de imagini, planuri, gravuri şi fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum înainte accesibile publicului larg din lumea întreagă prin intermediul internetului.

Clic aici pentru a vedea imagini impresionante!

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, se afirmă într-un comunicat comun emis de cele două companii.

Parteneriate cu muzee

O înregistrare audio inedită cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postată online, „pentru o imersiune completă (a internauţilor) în universul Turnului Eiffel”.

Imaginile panoramice ale monumentului şi vizitarea sa virtuală sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, precizează acelaşi comunicat, citat de Mediafax.

Prin intermediul Institutului său cultural înfiinţat în 2011, Google a încheiat câteva sute de parteneriate cu muzee şi instituţii culturale pentru a asigura accesul online la opere de artă, monumente şi situri de patrimoniu mondial.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.