Vizitaţi Turnul Eiffel printr-un singur clic pe Internet!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vizitati-turnul-eiffel-printr-un-singur-clic-pe-internet/

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un articol de Laura Iancu|16 iulie 2013

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un număr de 50 de imagini, planuri, gravuri şi fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum înainte accesibile publicului larg din lumea întreagă prin intermediul internetului.

Clic aici pentru a vedea imagini impresionante!

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, se afirmă într-un comunicat comun emis de cele două companii.

Parteneriate cu muzee

O înregistrare audio inedită cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postată online, „pentru o imersiune completă (a internauţilor) în universul Turnului Eiffel”.

Imaginile panoramice ale monumentului şi vizitarea sa virtuală sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, precizează acelaşi comunicat, citat de Mediafax.

Prin intermediul Institutului său cultural înfiinţat în 2011, Google a încheiat câteva sute de parteneriate cu muzee şi instituţii culturale pentru a asigura accesul online la opere de artă, monumente şi situri de patrimoniu mondial.

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.

07
/06
/21

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

02
/06
/21

Bucureștiul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta, într-o campanie susținută de gloTM. Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiști români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, susținută de glo.

02
/06
/21

Avem onoarea să vă invitam la [În]toarcem cânepa spre viitor – primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii, cu expoziție de artă documentară, instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară, între 3-27 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român

02
/06
/21

Gaep prezintă Meditation upon Measure (5 iunie – 31 iulie 2021), o incursiune în practica din anii ’80 a lui Mircea Stănescu, prin intermediul unui corp important de lucrări restaurate cu ocazia expoziției. Desfășurându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția personală contextualizează această decadă de activitate a artistului atât în raport cu perioada mai recentă de creație, cât și în raport cu circumstanțele în care a debutat și a lucrat generația ’80.

27
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.