Vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni, cu ocazia aniversării a 31 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/vizite-gratuite-la-muzeul-national-cotroceni-cu-ocazia-aniversarii-a-31-de-ani/

Muzeul Naţional Cotroceni, spaţiu de referinţă în peisajul cultural şi turistic românesc, aniversează duminică, 10 iulie 2022, 31 de ani de existenţă.

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2022

Înființat în anul 1991, prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituție de reprezentare și importanță națională, Muzeul Național Cotroceni s-a definit și dezvoltat prin cele două coordonate esențiale ale sale: spațiu memorial – fostul Palat regal Cotroceni și promotor al artei decorative românești.

Fidel misiunii sale de promovare a patrimoniului și în semn de prețuire față de public, Muzeul Național Cotroceni oferă duminică, 10 iulie, vizite în regim de gratuitate, cu intrarea liberă, fără programare, în intervalul 09.00 – 17.30 (ultima oră de intrare fiind 17.00).

Turul cuprinde: Spațiile Medievale care, în prezent, găzduiesc expoziția temporară a artistei Ileana Dana Marinescu – „Sosia Mea”, etajul I al muzeului, unde se regăsesc saloanele oficiale regale și Pivnița în care se află expoziția permanentă „A fost odată la Cotroceni”.

Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita și va primi informații de la specialiștii muzeului, care se vor afla în fiecare dintre spațiile deschise.

Precizăm că persoanele care aveau deja programare pentru data de 10 iulie vor avea prioritate la acces.
Intrarea în Muzeul Național Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.