Vlad Ivanov: „Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-ce-se-intampla-cu-noi-mai-stim-sa-fim-fericiti/

Teatrul Metropolis din Bucureşti anunţă o nouă producţie, „O casă de păpuşi – partea a doua“, în regia lui Alexandru Mihail, cu Oana Pellea, Vlad Ivanov, Catinca Maria Nistor şi Victoria Cociaş pe afiş.

Un articol de Dan Boicea|24 ianuarie 2022

Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath va fi jucat în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link.

„Pornim, împreună, într-o călătorie, pe care mi-o doresc de suflet, și în care vă invităm și pe Dumneavoastră, spectatorii“, spune actorul Vlad Ivanov, pentru Ziarul Metropolis.

Veți avea bucuria să descoperiți un text minunat, care plonjează adânc în sufletul uman. Un text care, în contextul vremurilor pe care le trăim, vă va oferi un prilej de adâncă meditație asupra unor întrebări existențiale.

Vlad Ivanov, actor

„Cine suntem? Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți? Dacă vom afla sau nu, ține de fiecare în parte. «…știu că într-o zi totul va fi altfel, știu că toată lumea va fi liberă – mai liberă decât este acum» , spune Nora, personajul din piesă. Vă invit să ne imaginăm împreună, cum ar fi…“, concluzionează actorul Vlad Ivanov.

Imagine de la repetiții – foto: Dragoș Ivan

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

„O casă de păpuși – partea a doua“ a avut premiera pe Broadway în Aprilie 2017, având în distribuție pe Laurie Metcalf, Chris Cooper, Jane Houdyshell și Condola Rashad; regia a fost semnată de Sam Gold. Producția acestei piese în România, în traducerea lui Alexandru Mihail, reprezintă o premieră națională și europeană.

În ultima scenă a celebrei piese a lui Ibsen, „O casă de păpuși“, personajul principal, Nora, închide ușa în urma sa, abandonându-și soțul și copiii pentru a începe o viață nouă pe cont propriu. Astfel, Nora devine prima eroină din istoria literaturii care respinge rolul social in care a fost distribuită, pentru a-și trăi viața conform propriilor valori.

Accesul la spectacolele din incinta Teatrului Metropolis este permis doar în baza Certificatului digital european COVID (în format fizic sau digital). Acesta poate fi obținut, de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, de către persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv de către persoanele care efectuează un test RT-PCR (având un rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore) sau antigen rapid (având un rezultat negativ nu mai vechi de 48 de ore).

Imagini de la repetiții – Dragoș Ivan

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.