Vlad Ivanov, la Nocturne (TVR 1, ora 24.00), în această noapte
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-la-nocturne-tvr-1-ora-24-00-in-aceasta-noapte/

„Pe mine mă cheamă Vladimir, de fapt. Dar, la începuturi, numele meu n-a încăput întreg pe un anumit afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov”, mărturiseşte actorul Vlad Ivanov, invitatul Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a Nocturnelor.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2014

Actorul Vlad Ivanov rememorează în emisiunea realizatoarei Marina Constantinescu emoţiile trăite în momentele decernării Palme D’Or de la Cannes, povesteşte despre cât de serios munceşte în această meserie, despre oamenii pe care a avut şansa să îi cunoască şi care l-au învăţat respectul pentru actorie.

Când pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în care l-a interpretat pe doctorul Bebe, a câştigat Palme D’or la Cannes, Vlad Ivanov urmărea decernarea în direct, din cabina maşiniştilor de la teatru. Şi astăzi retrăieşte emoţiile acelor momente, unice pentru o ţară întreagă.

„Pe mine mă cheamă Vladimir, de fapt. Dar, la începuturi, numele meu n-a încăput întreg pe un anumit afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov,” spune Ivanov zâmbind.

„Munca ce m-a adus până aici a fost enormă. Din respect de sine, nu pot lăsa pe nimeni să calce în picioare acea muncă, pentru că eu ştiu că am dus-o senin şi cu fruntea sus”, continuă actorul.

Tocmai de aceea, apreciază marile întâlniri, printre care şi aceea cu Sanda Manu: „Am avut marea şansă s-o am ca profesoară pe doamna Sanda Manu. Ea mi-a insuflat respectul pentru meserie şi pentru munca pe care trebuie s-o faci ca să ajungi într-un anume punct.”

Conştient de valoarea sa, dar nu fără modestie şi bun-simţ, Vlad Ivanov a avut curajul de a refuza un premiu oferit de UNITER.

Marina Constantinescu explică motivele: „M-a impresionat când te-ai delimitat de Premiile UNITER, atunci când ai fost nominalizat pentru rol secundar. Tu ai spus că acela nu e rol secundar.”

Despre „încercările” actoriei, tot Ivanov îşi aminteşte „Să joc în Concertul (regia Radu Mihăileanu) a fost o provocare pentru mine. A trebuit să învăţ să cânt la violoncel. Şi nu orice… Bach!”.

Alte feţe ale lui Vlad Ivanov veţi descoperi luni seară, de la 24.00. TVR 1, TVR HD şi TVR+. De curând, puteţi urmări Nocturne pe telefonul şi pe tabletă.

Despre Nocturne

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Vlad Ivanov

„Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.” – Marina Constantinescu.

Foto cu Vlad Ivanov şi Marina Constantinescu – TVR

01
/01
/14

Cocul purtat de Audrey Hepburn în "Breakfast at Tiffany's", "moţul" cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV "Friends" se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).