Volumul despre plagiat al profesorului Dorin Isoc va fi lansat cu un certificat de autenticitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-despre-plagiat-al-profesorului-dorin-isoc-va-fi-lansat-cu-un-certificat-de-autenticitate/

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), prof. univ. dr. Dorin Isoc, îşi va lansa, miercuri, 21 noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” de la Bucureşti, volumul intitulat „Ghid de acţiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere”, apărut recent la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca. Autorul anunţă că volumul va fi însoţit, la […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), prof. univ. dr. Dorin Isoc, îşi va lansa, miercuri, 21 noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” de la Bucureşti, volumul intitulat „Ghid de acţiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere”, apărut recent la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca.

Autorul anunţă că volumul va fi însoţit, la lansare, de un Certificat de Autenticitate a operei sale, un astfel de înscris fiind difuzat „pentru prima dată în lume”.

Capitolele volumului au titluri sugestive, precum „Fenomenul plagiatului în România”, „De la şoptit la corupţie”, „Plagiat şi creaţie intelectuală”, „Autenticitate, originalitate, valoare”, „Ce este plagiatul ?”, „Trăsăturile plagiatului ca faptă”, „Implicaţiile sociale ale plagiatului”, „Din folclorul plagiatului”, „Plagiat, proprietate intelectuală şi drept de autor”, „Baza de criterii de clasificare a plagiatului” sau „Portalul operelor plagiate în România”.

Volumul costă 39 lei, iar la Târgul „Gaudeamus” va putea fi cumpărat cu 34 de lei. La Cluj-Napoca, volumul va fi lansat marţi, 27 noiembrie, la Librăria Gaudeamus.

În 2008, Universitatea Tehnică (UT) din Cluj-Napoca i-a desfăcut contractul de muncă profesorului Dorin Isoc, ca urmare a criticilor publice aduse de acesta instituţiei – considerate denigratoare de membrii Senatului UT – precum şi a refuzului de a renunţa la sistemul de notare a studenţilor cu două zecimale. Dorin Isoc declarase la festivitatea de absolvire a promoţiei 2007-2008 a Facultăţii de Automatizări că studenţii acesteia fac „o specializare inutilă, care nu mai trebuie pe piaţa muncii”. Universitarul clujean a atacat în instanţă decizia Senatului UT privind concedierea sa, arătând că i-au fost încălcate drepturile. Tribunalul Dâmboviţa i-a dat câştig de cauză, considerând că sancţiunea pecuniară aplicată profesorului a fost suficientă. Dorin Isoc şi-a reluat activitatea la UT în 2010, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În acest an, profesorul clujean s-a înscris în competiţia pentru funcţia de rector al Universităţii Tehnice, dar ulterior s-a retras din concurs.

Sursa: Agerpres

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.

18
/05
/14

Ce se întâmplă când cartea vrăjilor este deschisă? Imposibilul devine posibil. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eșarfele multicolore apar porumbei albi, animale fabuloase, iar minunile nu au sfârșit.

17
/05
/14

Angajat al Teatrului Mic din București, Ștefan Lupu își ia meseria de actor foarte în serios, exploatându-i toate laturile. Spectacolul de teatru-dans ZIC-ZAC, în care joacă alături de Andrea Gavriliu și de Gabriel Costin, a fost premiat de Uniunea Teatrală din România la gala din luna aprilie.

17
/05
/14

Programul evenimentelor ARCUB 18 ani include trei spectacole inedite, susținute de trupa de teatru contemporan Lichtbende, din Olanda. Adresate în special copiilor, dar şi iubitorilor de show-uri multisenzoriale, reprezentaţiile artiștilor olandezi sunt o premieră pentru România, pe care scena ARCUB o oferă publicului bucureştean în serile de 18 - 21 mai, de la ora 20.00.

16
/05
/14

În luna mai 2014, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti împlineşte 18 ani de activitate. Implicându-se constant în viaţa culturală a Capitalei, ARCUB s-a impus în faţa publicului drept etalon pentru arta şi cultura municipiului.

16
/05
/14

Așa a fost să fie - ca poeta Elena Vlădăreanu să dea naștere, nu de mult, unei fiice. Ea a făcut din toate emoțiile nașterii, din toate întâmplările primilor ani din viața fiicei sale, o piesă de teatru.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.