Volumul „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp, lansat la Cărturești Verona
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-mihaita-reconstituirea-unei-vieti-de-doina-papp-lansat-la-carturesti-verona/

Luni, 29 octombrie 2018, ora 18:00, la Cărtureşti Verona – cafenea (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15) va avea loc lansarea volumului „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieţi”, de Doina Papp. Invitaţi alături de George Mihăiţă: Doina Papp, Ioan Cristescu, Radu F. Alexandru.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2018

„Ce cuvinte, întâmplătoare sau alese, pot să cuprindă istoria pământeană a unui om? Niciunele. Ce cuvinte pot să măsoare lungimea, lățimea, înălțimea, talentul, râvna, teama, spaima, spusele și nespusele unei alcătuiri omenești în goana ei de a-și împlini rostul? Niciunele. Cu atât mai greu când este vorba de un actor. Și parcă și mai greu când vine vorba de un mare actor: GEORGE MIHĂIȚĂ. Restul e tăcere.” – Horațiu Mălăele

„Când vine vorba de George, mă gândesc la bunicul meu când se făcea grâu mult: «E bogăție mare, copiilor, luați și mâncați. Dar vedeți cum faceți, să nu-l risipiți».” – Marcel Iureș

Doina Papp este critic și istoric de teatru, publicist, membru AICT (Asociația Internațională a Criticilor de Teatru) și al UNITER (Uniunea Oamenilor de Teatru din România). Susține cronică teatrală la revista 22, în Teatrul azi, Adevarul.ro.

Este autoare a numeroase emisiuni și scenarii de radio, dramatizări, traduceri, adaptări difuzate pe posturile naționale.
A publicat volumele monografice Treptele iubirii (Silvia Popovici), Viața pe o scândură (Teatrul Nottara), Un destin spulberat (Dan Micu), O poveste cu Horațiu (Horațiu Mălăele), precum și lucrări de istorie și critică teatrală, De la cortina de fier la teatrul fără perdea (ediția I – 2013, ediția a II-a – 2015) și Clipe de teatru, cronici și eseuri teatrale.

Membră în jurii naționale și internaționale, a obținut numeroase premii și distincții, printre care Premiul pentru critică la Galele UNITER, în 2006 și 2017.

Volumul „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți” se găsește în librării și pe websiteul editurii.

Foto: GEORGE MIHĂIȚĂ – facebook

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

12
/12
/22

Viața Prințului Harry ni se dezvăluie nu numai în seria documentară „Harry & Meghan”, recent intrată pe Netflix, ci și prin intermediul autobiografiei sale, „Rezervă”, care va fi disponibilă și în limba română, la Editura Nemira, din 10 ianuarie 2023.

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.

24
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat în România cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT și Politon). Lansarea a avut loc în prezența artistei Cristina Bălan, câștigătoare a concursului „Vocea României”, care a scris cuvântul-înainte pentru ediția în limba română a cărții.

23
/11
/22

20 de însemnări din jurnalele ținute de Charles Bukowski în ultimii ani de viață, pe când era deja septuagenar și o legendă a undergroundului literar american, așa cum apar în volumul „Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul” (Editura Polirom, 2022, traducere de Cristian Neagoe).

22
/11
/22

La finalul acestei săptămâni, vineri, 25 noiembrie 2022, de la ora 18.00, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) organizează la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr. 8 dezbaterea cu tema „Celălalt | trasee ale cunoașterii” care încheie seria evenimentelor lansate sub umbrela proiectului „Casa cu literaturi literaturi – interculturalitate și multiculturalitate”.