Volumul „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp, lansat la Cărturești Verona
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-mihaita-reconstituirea-unei-vieti-de-doina-papp-lansat-la-carturesti-verona/

Luni, 29 octombrie 2018, ora 18:00, la Cărtureşti Verona – cafenea (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15) va avea loc lansarea volumului „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieţi”, de Doina Papp. Invitaţi alături de George Mihăiţă: Doina Papp, Ioan Cristescu, Radu F. Alexandru.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2018

„Ce cuvinte, întâmplătoare sau alese, pot să cuprindă istoria pământeană a unui om? Niciunele. Ce cuvinte pot să măsoare lungimea, lățimea, înălțimea, talentul, râvna, teama, spaima, spusele și nespusele unei alcătuiri omenești în goana ei de a-și împlini rostul? Niciunele. Cu atât mai greu când este vorba de un actor. Și parcă și mai greu când vine vorba de un mare actor: GEORGE MIHĂIȚĂ. Restul e tăcere.” – Horațiu Mălăele

„Când vine vorba de George, mă gândesc la bunicul meu când se făcea grâu mult: «E bogăție mare, copiilor, luați și mâncați. Dar vedeți cum faceți, să nu-l risipiți».” – Marcel Iureș

Doina Papp este critic și istoric de teatru, publicist, membru AICT (Asociația Internațională a Criticilor de Teatru) și al UNITER (Uniunea Oamenilor de Teatru din România). Susține cronică teatrală la revista 22, în Teatrul azi, Adevarul.ro.

Este autoare a numeroase emisiuni și scenarii de radio, dramatizări, traduceri, adaptări difuzate pe posturile naționale.
A publicat volumele monografice Treptele iubirii (Silvia Popovici), Viața pe o scândură (Teatrul Nottara), Un destin spulberat (Dan Micu), O poveste cu Horațiu (Horațiu Mălăele), precum și lucrări de istorie și critică teatrală, De la cortina de fier la teatrul fără perdea (ediția I – 2013, ediția a II-a – 2015) și Clipe de teatru, cronici și eseuri teatrale.

Membră în jurii naționale și internaționale, a obținut numeroase premii și distincții, printre care Premiul pentru critică la Galele UNITER, în 2006 și 2017.

Volumul „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți” se găsește în librării și pe websiteul editurii.

Foto: GEORGE MIHĂIȚĂ – facebook

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.