Warm Up Comedy Cluj la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/warm-up-comedy-cluj-la-bucuresti/

În avanpremiera celei de-a şasea ediţii a “Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj”, bucureştenii sunt aşteptaţi la o proiecţie specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2014

Înaintea deschiderii oficiale de la Cluj, echipa Comedy va antrena publicul capitalei pentru cel mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania.

Bucureștenii vor servi o porție serioasă de bună dispoziție și amuzament. De la ora 22:00, spectatorii vor putea urmări din palmaresul festivalului lungmetrajul “Paulette” – distins anul trecut cu “Premiul pentru Cel mai Bun Film”.

Semnat de regizorul francez Jérôme Enrico, “Paulette” spune povestea unei femei care trăiește singură în suburbiile Parisului, dintr-o pensie foarte mică. Lucrurile se schimbă însă când începe să vândă droguri.

Programul Warm Up din Club Control va fi completat de o prezentare a celei de-a VI-a ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”.

Paulette, de Jérôme Enrico

Paulette, de Jérôme Enrico

În perioada 10-19 octombrie, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică.

Cea de-a VI-a ediție a “Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj” va prezenta publicului peste 150 de producții, workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai, precum si un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans.

Biletele și abonamentele speciale sunt puse în vânzare în rețeaua biletmaster.ro.

Foto Warm Up Comedy şi Paulette – Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.