Week-end cu carte SF
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-cu-carte-sf/

Week-end-ul acesta, pe 2 şi 3 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România deschide porţile ediţiei numărul 5. Tărâmul magic ales în acest an pentru a fi transformat, timp de două zile, în capitala iubitorilor de SF şi Fantasy este Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piaţa Spaniei).

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2016

Iubitorii genului sunt aşteptaţi între orele 11:00 și 19:00 cu noutăți editoriale din domeniu SF & Fantasy, ateliere creative, un program bogat de lansări de carte și dezbateri, benzi desenate, board games, concursuri cu premii surpriză și obiecte unicat fan art.

Standul editurii Nemira îi aşteaptă pe pasionaţi cu cele mai noi cărți din colecţiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și multe alte volume la prețuri speciale și reduceri.

Printre noutățile care vă așteaptă la standul Nemira se numără cele din colecția Nautilus: Agentul Cormac, de Neal Asher, o serie science-fiction cu SFmulte elemente de spionaj și suspans, Copiii cerului, de Vernor Vinge, mult așteptata continare la Foc în adânc, o reeditare a clasicei Sfârșitul copilăriei, de Arthur C. Clarke, precum și volumele doi din seriile Războiul bătrânilor și Jean le Flambeur: Brigăzile fantomă, de John Scalzi și Prințul cuantic de Hannu Rajaniemi. Pentru cititorii de Young Adult, venim la târg cu două serii noi: Regina roșie, de Victoria Aveyard, unde Jocurile Foamei trec într-un univers similar cu cel din Cântec de gheață și foc, și Mila 2.0, de Debra Driza, povestea unei fete creată într-un laborator, cu aventuri pline de suspans a la James Bond.

Pentru viitorii cititori de cursă lungă, editura Nemi vine cu un roman fantastic, Băiatul care vorbea cu corbii, de Jacob Grey, primul din seria Neîmblânziții, care amintește de atmosfera din Batman, cu un roman perfect pentru a îmbina distracția și educația, Frații Tapper (în război unul împotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, unde cele mai mari „bătălii” se dau în universul fictiv al unui joc online și prin sms-uri și cu minunata Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman, o adaptare modernă surprinzătoare a poveștii clasice, cu ilustrații de Chris Riddell.

Foto: Nemira, Week-end cu carte SF – finalfrontier.ro

23
/10
/15

Săptămâna viitoare, în capitală debutează o nouă ediţie a celui mai important târg de carte cu discount din România: KILIPIRIM. Evenimentul va avea loc din nou la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, zilnic între 10.00 şi 21.30, intrarea fiind liberă.

22
/10
/15

Şi în această a 25-a ediţie FNT, un accent deosebit va fi îndreptat spre cartea tipărită, cartea – văzută ca valoare, fie că e vorba de literatură sau carte de teatru ori studiu ştiinţific. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru continuă, pe parcursul celor zece zile de desfăşurare, să transforme semnalul editorial în eveniment public, propunând un număr de 16 lansări de carte.

20
/10
/15

Săptămâna acesta debutează cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu focus pe zona Europei Centrale și de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 20 de evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 21-23 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

18
/10
/15

Luni, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) din Bucureşti, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, va avea loc premiera filmului documentar Le beau danger, regizat de René Frölke, şi dedicat prozatorului şi eseistului român Norman Manea cu ocazia împlinirii vîrstei de 75 de ani.

14
/10
/15

„4 A.M. Cantosuri domestice” este o plachetă de versuri de Radu Vancu. 4 A.M. este cea mai grea oră dintr-o noapte. Puțini reușesc să o depășească. Încă și mai puțini dintre supraviețuitori sunt poeți.

14
/10
/15

Lucian Dan Teodorovici a obţinut Premiul special al cititorilor „Natalia Gorbaniewska”, în cadrul prestigiosului Premiul Literar al Europei Centrale ANGELUS, Polonia, ediţia 2015, pentru romanul Matei Brunul (Polirom, 2011, 2014, disponibil şi în ediţie digitală).

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

09
/10
/15

Volumul "Timp second hand. Sfârşitul omului roşu", scris de Svetlana Aleksievici, laureată a premiului Nobel pentru literatură pe 2015, este în curs de publicare la editura Humanitas, în traducerea din limba rusă a Luanei Schidu.

08
/10
/15

Scriitoarea şi jurnalista belarusă Svetlana Alexievich a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2015, "pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre", potrivit motivaţiei Comitetului Nobel.

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.