Week-end cu carte SF
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-cu-carte-sf/

Week-end-ul acesta, pe 2 şi 3 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România deschide porţile ediţiei numărul 5. Tărâmul magic ales în acest an pentru a fi transformat, timp de două zile, în capitala iubitorilor de SF şi Fantasy este Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piaţa Spaniei).

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2016

Iubitorii genului sunt aşteptaţi între orele 11:00 și 19:00 cu noutăți editoriale din domeniu SF & Fantasy, ateliere creative, un program bogat de lansări de carte și dezbateri, benzi desenate, board games, concursuri cu premii surpriză și obiecte unicat fan art.

Standul editurii Nemira îi aşteaptă pe pasionaţi cu cele mai noi cărți din colecţiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și multe alte volume la prețuri speciale și reduceri.

Printre noutățile care vă așteaptă la standul Nemira se numără cele din colecția Nautilus: Agentul Cormac, de Neal Asher, o serie science-fiction cu SFmulte elemente de spionaj și suspans, Copiii cerului, de Vernor Vinge, mult așteptata continare la Foc în adânc, o reeditare a clasicei Sfârșitul copilăriei, de Arthur C. Clarke, precum și volumele doi din seriile Războiul bătrânilor și Jean le Flambeur: Brigăzile fantomă, de John Scalzi și Prințul cuantic de Hannu Rajaniemi. Pentru cititorii de Young Adult, venim la târg cu două serii noi: Regina roșie, de Victoria Aveyard, unde Jocurile Foamei trec într-un univers similar cu cel din Cântec de gheață și foc, și Mila 2.0, de Debra Driza, povestea unei fete creată într-un laborator, cu aventuri pline de suspans a la James Bond.

Pentru viitorii cititori de cursă lungă, editura Nemi vine cu un roman fantastic, Băiatul care vorbea cu corbii, de Jacob Grey, primul din seria Neîmblânziții, care amintește de atmosfera din Batman, cu un roman perfect pentru a îmbina distracția și educația, Frații Tapper (în război unul împotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, unde cele mai mari „bătălii” se dau în universul fictiv al unui joc online și prin sms-uri și cu minunata Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman, o adaptare modernă surprinzătoare a poveștii clasice, cu ilustrații de Chris Riddell.

Foto: Nemira, Week-end cu carte SF – finalfrontier.ro

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.

08
/10
/21

„Big Sur”, „capodopera lui Kerouac”, după cum o numea scriitorul și criticul american Richard Meltzer, recent apărută în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Vlad Pojoga, este cartea pe care v-o propunem pentru acest sfârșit de săptămână.