Week-end cultural în capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-cultural-in-capitala/

INIŢIATIVĂ. O dată la două săptămâni Radio România Cultural va oferi câte un week-end cultural în Bucureşti (pentru două persoane) care va consta în două nopţi de cazare (o camera pentru doua persoane, în zilele de vineri şi sâmbătă), cu mic dejun la Hotel Cişmigiu, plus bilete la spectacolele instituţiilor culturale partenere.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2016

Radio România Cultural și Hotel Cișmigiu din Bucuresti oferă un week-end cultural în capitală. În perioada 1.03.2016 – 31.08.2016, în emisiunea Orașul Vorbește (10:05 – 12:00) de la Radio România Cultural, va fi organizat concursul „Week-end cultural în capitală” realizat în parteneriat cu Hotel Cișmigiu.

Câştigatorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va beneficia de un week-end pentru două persoane în Bucureşti.Week-end cultural

Hotel Cișmigiu este unul dintre hotelurile cu istorie ale capitalei, construit în 1912. La Hotel Cișmigiu, pe vremuri Palace, a locuit pentru un timp marele poet Ion Barbu, împreună cu soția sa, Gerda Barbilian.

La parterul hotelului se află celebra Berărie Gambrinus, editura Humanitas și Institutul Cervantes.

Orașul vorbește este o emisiune de cultură urbană, care își propune să aducă în FM viața creativă, nevralgiile sociale, evenimentele cu substanță, dar și spiritual ludic al Bucureștiului într-un spațiu sonor prietenos și inovativ.

Pe lângă oferta hotelieră, premiul va mai include si bilete la spectacole, în funcţie de disponibilitatea instituţiilor partenere RRC.

Regulamentul concursului şi programul Radio România Cultural pot fi găsite pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto: Week-end cultural – radioromaniacultural.ro

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.