Week-end cultural în capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-cultural-in-capitala/

INIŢIATIVĂ. O dată la două săptămâni Radio România Cultural va oferi câte un week-end cultural în Bucureşti (pentru două persoane) care va consta în două nopţi de cazare (o camera pentru doua persoane, în zilele de vineri şi sâmbătă), cu mic dejun la Hotel Cişmigiu, plus bilete la spectacolele instituţiilor culturale partenere.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2016

Radio România Cultural și Hotel Cișmigiu din Bucuresti oferă un week-end cultural în capitală. În perioada 1.03.2016 – 31.08.2016, în emisiunea Orașul Vorbește (10:05 – 12:00) de la Radio România Cultural, va fi organizat concursul „Week-end cultural în capitală” realizat în parteneriat cu Hotel Cișmigiu.

Câştigatorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va beneficia de un week-end pentru două persoane în Bucureşti.Week-end cultural

Hotel Cișmigiu este unul dintre hotelurile cu istorie ale capitalei, construit în 1912. La Hotel Cișmigiu, pe vremuri Palace, a locuit pentru un timp marele poet Ion Barbu, împreună cu soția sa, Gerda Barbilian.

La parterul hotelului se află celebra Berărie Gambrinus, editura Humanitas și Institutul Cervantes.

Orașul vorbește este o emisiune de cultură urbană, care își propune să aducă în FM viața creativă, nevralgiile sociale, evenimentele cu substanță, dar și spiritual ludic al Bucureștiului într-un spațiu sonor prietenos și inovativ.

Pe lângă oferta hotelieră, premiul va mai include si bilete la spectacole, în funcţie de disponibilitatea instituţiilor partenere RRC.

Regulamentul concursului şi programul Radio România Cultural pot fi găsite pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto: Week-end cultural – radioromaniacultural.ro

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.