Weekend cu filme la Grădina Botanică: Marele Picnic revine în ediție concentrată
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-cu-filme-la-gradina-botanica-marele-picnic-revine-in-editie-concentrata/

Pe final de iulie, oraşul se pregăteşte de evadare. Filmele scurte se instalează pe iarbă, iar Grădina Botanică e gata să găzduiască evenimentul care-i scoate pe spectatori din sălile de cinema pentru a-i aduce pe pături, sub cerul liber.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2015

Marele Picnic ShortsUP, ediția a II-a, va avea loc vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, începând de la ora 18.00. Se anunță un weekend plin cu scurtmetraje premiate, muzică live și jocuri, într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

Anul acesta picnicul ShortsUP se extinde la două zile și își propune să reinterpreteze spațiul Grădinii Botanice prin film, muzică și alte arte prietene cinemaului. Un ecran gonflabil va fi ancorat printre copacii și vegetația primitoare, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară, cu vedere spre filme scurte și cer înstelat.

Dorința de evadare și călătorie – două nevoi adânc înrădăcinate în ADN-ul omului modern, se vor regăsi sub formă de comedie, ficțiune, animație și romance în selecția de film a marelui picnic. Cei care n-au apucat încă să plece în vacanță își vor lua porția de libertate din scurtmetrajele cu dor de ducă proiectate la ShortsUP. Două programe diferite vor rula vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30 până la 23.30.

Marele Picnic

Vineri și sâmbătă, publicul va putea explora Grădina Botanică într-o serie de tururi ghidate desfășurate între 18.00 și 21.30. Nu vor lipsi jocurile de iarbă verde și gustările de picnic adunate într-un food-court cu opțiuni diverse. Muzica se va auzi live, în seara de sâmbătă, când spectatorii sunt invitați să prelungească desfătarea cinematografică prin dans. Tot sâmbătă, Grădina Botanică va prinde viață de-a binelea printr-un joc de lumini inspirat de sutele de nuanțe ale spațiului verde care va înconjura evenimentul.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment. Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au pariticipat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

A 2-a ediție Marele Picnic este organizată cu sprijinul Arcub și Primăria București. Detalii despre programul complet în curând pe www.shortsup.ro.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

07
/11
/13

The Bed is Broken, premiat la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2012, a fost ales în selecţia oficială a uneia dintre cele mai importante competiții din lume: Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA).