Weekend cu „Insecte”, musical cu oameni și gâze
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-cu-insecte-musical-cu-oameni-si-gaze/

Duminică, 13 decembrie, la ora 19.00, puteţi urmări online spectacolul „Insecte” de Fraţii Čapek, producţie a Centrului Cultural LUMINA.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2020

Evenimentul va avea loc pe canalul de Youtube al instituției (https://www.youtube.com/c/CentrulCulturalLUMINA), precum și pe pagina de FB a spectacolului.

Interpretează: George Costin, Adrian Nicolae, Maria Obretin, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron

Decorul, instalaţiile şi costumele: Adriana Grand

Muzica originală: Cári Tíbor

Video: Sorin Miron și George Costin

Filmare și montaj: Andrei Redinciuc și Ema Mateciuc

„Povestea e simplă în această fabulă contemporană cu gângănii. Prin ochii tulburi ai unui vagabond se vede, ilustrată la firul ierbii, toată panoplia sufletului omenesc. Din lumea aeriană a fluturilor, Vagabondul coboară pe pământ, printre gândaci, greieri şi scorpioni, apoi intră în lumea subterană a furnicilor. Este o călătorie iniţiatică a omului în moarte, într-o poveste despre fragilitate şi despre supravieţuire”, a explicat directorul de scenă Victor Ioan Frunză.

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

06
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ Pe 12 decembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Sanda Toma, partenera sa de scenă, scria în decembrie 1983, în revista Teatrul, un text prin care-și lua adio (nu „adio”, ci numai „la revedere”) de la actorul care a fost „întotdeauna egal cu el însuși, prietenos și cald ca o zi luminoasă de vară”.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

În 1983, cu doi ani înainte de moartea lui Octavian Cotescu, Fănuş Neagu îi descria viaţa într-un adevărat poem în proză în care amintea despre marile lui roluri, despre pasiunea pentru teatru şi despre actorii pe care i-a format.