Weekend la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic vă invită la finalul acestei săptămâni să vedeţi o parte dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2020

Astfel, vineri, de la ora 19.00, la sala Studio, din Centrul Vechi, de pe strada Gabroveni, nr. 57, se joacă spectacolul-cabaret noir „Mama” de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, în regia Nonei Ciobanu și muzica originală Electric Brother.

Spectacolul, de o energie copleșitoare și inteligent construit, îi are în distribuție pe îndrăgiții actori- Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ana Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Perică, Marian Olteanu, Cezar Grumăzescu și Oana Albu.

”…un spectacol care te face să gândeşti, aşa cum se întâmplă cu un roman sau un film bun. Găseşti suficiente motive de emoţie, încât să fii dispus să primeşti temele la filosofie pentru acasă. Găseşti suficientă acţiune şi entertainment vizual, încât să preiei câteva gânduri despre existenţă. E un spectacol bogat şi plin de detalii, în care fiecare componentă spectaculară conţine o metaforă ce explică sensurile unui text foarte serios.” (Alina Epingeac, Revista Amfiteatru, nr.13)

Tot la sala Studio, se va juca duminică, de la ora 19.00, emoționantul one woman cu Simona MihăescuRegina Maria, inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României.

Simona Mihăescu în spectacolul „Regina Maria-jurnal de război”, regia Ștefan Lupu

La sala Atelier din Constantin Mille, nr. 16 sunt programate sâmbătă și duminică, tot de la ora 19.00,  două tragedii shakespeariene: Viata și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban și Romeo și Julieta, regia Liliana Pană.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul teatrului www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerințele impuse de autorități.

Foto cover: Sala Atelier a Teatrului Mic din București

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.