Weekend pentru copii la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-pentru-copii-la-opera-nationala-bucuresti/

Două reprezentaţii – „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart şi spectacolul de balet ”Harap Alb” – vor fi oferite sâmbătă şi duminică micilor spectatori de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB). Opera „Flautul fermecat”, ultima compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost adaptată pentru copii de către […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Două reprezentaţii – „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart şi spectacolul de balet ”Harap Alb” – vor fi oferite sâmbătă şi duminică micilor spectatori de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Opera „Flautul fermecat”, ultima compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost adaptată pentru copii de către Anda Tăbăcaru Hogea (regia) şi Adriana Urmuzescu (scenografia), alături de Smaranda Morgovan (coordonarea muzicală).

Spectacolul, care a avut premiera în stagiunea trecută, a primit mai multe distincţii importante la Gala Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii 2012 (Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru regie – Anda Tăbăcaru Hogea, Cea mai bună solistă – Cristina Marta Sandu, Cel mai bun solist – Andrei Lazăr).

În ceea ce priveşte spectacolul de balet ”Harap Alb”, acesta va avea loc duminică, de la ora 11,00. Coregrafa Maria Popa, creatoarea baletului „Harap Alb”, a transpus în paşi de dans celebra poveste a lui Ion Creangă, pe un colaj muzical alcătuit din lucrări semnate de compozitori români precum George Enescu, Paul Constantinescu şi Marţian Negrea, iar scenografia spectacolului este semnată de Andreea Koch.

Distribuţia reprezentaţiei care are loc duminică la Sala Studio reuneşte tineri balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, care dau viaţă celebrilor eroi ai poveştii.

Spectacolul se bucură, de asemenea, de participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.