Weekendul statuilor vivante în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekendul-statuilor-vivante-in-bucuresti/

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 şi 24 iunie la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 și 24 iunie la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub motto-ul „Cu bastonul prin București“ – titlul unei cărți scrise de Tudor Arghezi.

An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care cu toții îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului îşi propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

Mihai Mălaimare,
Directorul Teatrului Masca

Invitaţii din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu vor aduce cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele.

Statuile vivante ale Teatrului Masca vor da viață unor povești emoționante spuse într-un fel unic, cu o expresivitate tulburătoare, despre istoria Cișmigiului sau a Bucureștiului vechi, despre oameni și destine ale unor ilustre personalitați culturale.

Info:

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Detalii pe www.masca.ro.

Foto credit: Teatrul Masca

15
/12
/14

Aflat la cea de-a doua ediţie în Bucureşti, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari”, organizat de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” împreună cu Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României, vine în întâmpinarea publicului tânăr, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere și expoziții menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului.

14
/12
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 15 decembrie, de la ora 19.50, la TVR 2, una dintre capodoperele teatrale ale lui Vasile Alecsandri: „Iașii în carnaval”, un spectacol preluat de la Teatrul Național din Cluj, realizat sub direcţia de scenă a maestrului Victor Ioan Frunză (spectacol din Arhiva de Aur TVR).

12
/12
/14

În primii 398 de ani de eternitate, Shakespeare a fost interpretat și mai ales reinterpretat până când cei mai naivi (o consistentă majoritate) ajunseseră să creadă că nimic nou nu se mai poate arăta în marginea sa.

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.