Westroot, adică Fusion – Country – Blue Grass – Pop – Western, În Pod la Historia
https://www.ziarulmetropolis.ro/westroot-adica-fusion-country-blue-grass-pop-western-in-pod-la-historia/

Vino sâmbătă, 1 Martie, să te distrezi cu Westroot În Pod la Historia! Mărţişorul muzical începe seara de la ora 21. Westroot interpretează compoziţii proprii într-un stil modern cu elemente din: country, western, rock, blue-grass, pop, soft-rock, blues, funk, jazz-rock, progressive.

Un articol de Petre Ivan|27 februarie 2014

Vino sâmbătă, 1 Martie, să te distrezi cu Westroot În Pod la Historia! Mărțișorul muzical începe seara de la ora 21. Westroot interpretează compoziții proprii într-un stil modern cu elemente din: country, western, rock, blue-grass, pop, soft-rock, blues, funk, jazz-rock, progressive.

Evenimentele la care formația a luat parte s-au bucurat de aprecierea unei game largi de public, încântând auditoriul prin tehnica instrumentală și prin abordarea originală a compozițiilor.

Caracteristica principală este combinația de intstrumente: banjo, vioară, mandolină, chitară , voci, tobe și bas, care formează o atmosferă specifică stilului, transpusă într-o manieră modernă de interpretare.

Westroot

Componenţa Westroot:

Andrei Gruia – voce, mandolin, Chuckk Hubbard – banjo, voce, Felix Eduard – tobe, percuţii, Sabin Teran – bass, Simona Buescu – vioară.

Biletul de intrare costă 15 de lei.

Foto cu Westroot – În Pod la Historia, facebook

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.