Whole Lotta Love – Led Zeppelin, cel mai bun solo de chitară din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/whole-lotta-love-led-zeppelin-cel-mai-bun-solo-de-chitara-din-toate-timpurile/

Acordurile de chitară ale piesei „Whole Lotta Love”, interpretată de trupa Led Zeppelin, sunt considerate cel mai bun solo de chitară din toate timpurile, potrivit unui top realizat în Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2014

Topul a fost întocmit pe baza voturilor ascultătorilor postului BBC Radio 2, care au avut de ales dintr-o sută de piese rock, propuse de un grup de realizatori de radio, critici şi producători muzicali, notează Mediafax.

Melodia „Sweet Child O’ Mine” a trupei Guns ‘N’ Roses s-a clasat pe locul al doilea în acest top, în timp ce „Back In Black” (AC/DC) şi „Smoke On The Water” (Deep Purple) s-au situat pe poziţiile a treia şi, respectiv, a patra.

„Whole Lotta Love are unul dintre cele mai importante solo-uri de chitară din secolul al 20-lea”, a spus Steve Levine, producător muzical. „Asculţi doar două note din el şi îţi dai seama imediat despre ce este vorba”, a mai afirmat Steve Levine.

Topul este completat de melodia „Layla”, a trupei Derek and The Dominoes (locul al cincilea), „How Soon Is Now?” a formaţie The Smiths (locul al şaselea), Down Down – Status Quo (locul al şaptelea), „Money For Nothing” – Dire Straits (locul al optulea), „You Really Got Me” – The Kinks (locul al nouălea) şi „Money” – Pink Floyd (locul al zecelea).â

Led Zeppelin

Led Zeppelin, înfiinţat în 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum „Stairway to Heaven”, „Whole Lotta Love” şi „Kashmir”.

Led Zeppelin a anunţat la începutul acestui an că va lansa versiuni remasterizate, de lux, ale tuturor albumelor sale de studio.

Foto cu Led Zeppelin – facebook

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.