Wikipedia a lansat un site de călătorii – Wikivoyage
https://www.ziarulmetropolis.ro/wikipedia-a-lansat-un-site-de-calatorii-wikivoyage/

Fundaţia Wikimedia, care asigură funcţionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, a lansat un site de călătorii – Wikivoyage.org -, care va fi realizat de voluntari şi finanţat din donaţii publice. Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit. Site-ul Wikivoyage conţine în prezent în jur de 50.000 de articole, despre destinaţii turistice […]

Un articol de Andrada Văsii|21 ianuarie 2013

Fundaţia Wikimedia, care asigură funcţionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, a lansat un site de călătorii – Wikivoyage.org -, care va fi realizat de voluntari şi finanţat din donaţii publice.

Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit.

Site-ul Wikivoyage conţine în prezent în jur de 50.000 de articole, despre destinaţii turistice şi informaţii despre călătorii, disponibile în limbile engleză, germană, franceză, olandeză, italiană, rusă, portugheză, spaniolă şi suedeză.

Chiar dacă site-ul Wikivoyage este nou, acest proiect are un istoric lung şi complicat. Astfel, în septembrie 2006, editorii versiunilor germane şi italiene ale Wikitravel au decis să-şi mute activităţile pe un site nou, după ce proprietarii site-ului pe care erau publicate materialele au introdus publicitate pe respectiva pagină de internet.

În 2012, voluntarii care realizau versiunea în limba engleză a Wikitravel au decis la rândul lor să îşi mute activităţile sub brandul Wikivoyage. Ulterior, toate versiunile lingvistice ale Wikivoyage au fost susţinute de Fundaţia Wikimedia.

Din acest motiv, pe site-urile Wikivoyage şi Wikitravel pot fi consultate multe articole identice.

Noul site de travel gratuit Wikivoyage are ca principali competitori Wikitravel, dar şi lonelyplanet.com şi tripadvisor.com.

Lansată în limba engleză pe 15 ianuarie 2001, Wikipedia nu publică niciun fel de conţinuturi publicitare. Wikipedia este cea mai importantă enciclopedie online din lume, cu peste 22 de milioane de articole în 285 de limbi.

 

 

Sursa: Mediafax

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.