Wikipedia a lansat un site de călătorii – Wikivoyage
https://www.ziarulmetropolis.ro/wikipedia-a-lansat-un-site-de-calatorii-wikivoyage/

Fundaţia Wikimedia, care asigură funcţionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, a lansat un site de călătorii – Wikivoyage.org -, care va fi realizat de voluntari şi finanţat din donaţii publice. Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit. Site-ul Wikivoyage conţine în prezent în jur de 50.000 de articole, despre destinaţii turistice […]

Un articol de Andrada Văsii|21 ianuarie 2013

Fundaţia Wikimedia, care asigură funcţionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, a lansat un site de călătorii – Wikivoyage.org -, care va fi realizat de voluntari şi finanţat din donaţii publice.

Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit.

Site-ul Wikivoyage conţine în prezent în jur de 50.000 de articole, despre destinaţii turistice şi informaţii despre călătorii, disponibile în limbile engleză, germană, franceză, olandeză, italiană, rusă, portugheză, spaniolă şi suedeză.

Chiar dacă site-ul Wikivoyage este nou, acest proiect are un istoric lung şi complicat. Astfel, în septembrie 2006, editorii versiunilor germane şi italiene ale Wikitravel au decis să-şi mute activităţile pe un site nou, după ce proprietarii site-ului pe care erau publicate materialele au introdus publicitate pe respectiva pagină de internet.

În 2012, voluntarii care realizau versiunea în limba engleză a Wikitravel au decis la rândul lor să îşi mute activităţile sub brandul Wikivoyage. Ulterior, toate versiunile lingvistice ale Wikivoyage au fost susţinute de Fundaţia Wikimedia.

Din acest motiv, pe site-urile Wikivoyage şi Wikitravel pot fi consultate multe articole identice.

Noul site de travel gratuit Wikivoyage are ca principali competitori Wikitravel, dar şi lonelyplanet.com şi tripadvisor.com.

Lansată în limba engleză pe 15 ianuarie 2001, Wikipedia nu publică niciun fel de conţinuturi publicitare. Wikipedia este cea mai importantă enciclopedie online din lume, cu peste 22 de milioane de articole în 285 de limbi.

 

 

Sursa: Mediafax

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.