William Shakespeare, personaj de serial, din 13 iulie, la TNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/william-shakespeare-personaj-de-serial-din-13-iulie-la-tnt/

Unul dintre cele mai îndrăzneţe seriale ale anului, „Will”, o dramă neconvenţională care urmăreşte povestea celei mai faimoase personalităţi din lume, William Shakespeare, va avea premiera în România, pe 13 iulie, de la ora 22.00, la postul de televiziune TNT.

Un articol de Liliana Matei|3 iulie 2017

De-a lungul celor zece episoade, telespectatorii sunt invitați într-o călătorie în timp, în perioada elisabetană, pentru a descoperi viața agitată și plină de ispite a tânărului William Shakespeare, un adevărat rockstar al secolului al XVI-lea.

Personajul principal este interpretat de Laurie Davidson, distribuția fiind completată de actori precum Olivia DeJonge („The Visit”, „Hiding”), Colm Meaney („Star Trek: Deep Space Nine”, „Hell on Wheels”), Mattias Inwood („The Shanara Chronicles”), Jamie Campbell Bower („Sweeney Todd”, „The Twilight Saga”) și Ewen Bremner („Trainspotting”, „Snowpiercer”).

Will” îi are ca producători executivi pe Craig Pearce („The Great Gatsby”, „Moulin Rouge!”, „Romeo + Juliet”), Shekhar Kapur („Elizabeth”) nominalizat la Globul de Aur, Alison Owen („Elizabeth”) și Debra Hayward („Love Actually”), Vince Gerardis („Jumper”), Howard Braunstein („The Informant!”, „The Client List”) și Louise Rosager.

Craig Pearce declara recent că noul serial de la TNT a însemnat o provocare imensă pentru întreaga echipă: „William Shakespeare este cea mai faimoasă persoană din lume despre care nu se știe nimic”.

Will” surprinde povestea tânărului William Shakespeare care tocmai a ajuns pe scena unui teatru din Londra secolului XVI. Într-o lume seducătoare și, în același timp, violentă, talentul său se confruntă cu rigoarea timpului. Aceasta este o versiune contemporană, interesantă și, în același timp, periculoasă a vieții lui Shakespeare, care aduce o coloană sonoră ieșită din tipare şi pune în lumină toate imprudențele, ispitele și splendoarea artistică a lui Shakespeare.

TNT este un canal de televiziune de înaltă definiţie care difuzeaza filme de calitate şi serii exclusive originale. Televiziunea este acasă pentru producţii ca „Ultima Navă”, „Asediu din ceruri” și „Moarte în Alcatraz”, având în plan de difuzare „Dincolo de moarte”, „Brigada moravuri” şi „Agent X”. În plus, TNT oferă o selecție de filme apreciate de către regizori de top de la Warner Bros. si de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată și surprinzătoare de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Foto: TNT

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.

10
/06
/20

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, la Verde Stop Arena.

08
/06
/20

Cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.