Wovenhand – folk alternativ la superlativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/wovenhand-folk-alternativ-la-superlativ/

Folkul alternativ şi gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-şi lansează al şaptelea album, „Refractory Obdurate”.

Un articol de Liliana Matei|24 aprilie 2015

Deschiderea o va face trupa Marriages, însoțitori în turneul european din care face parte și acest concert.

Acustic și mistic, folk-ul creat de mâna și vocea lui David Eugene Edwards te ghidează prin întuneric. Liderul trupei, cunoscut pentru legendarul proiect 16 Horsepower, predică pe scenă către un Dumnezeu diferit de fiecare dată.

Ultimul albumul, „Refractory Obdurate” e călăuzit de folk american, însă rămâne influențat de punk rock. Vocea baritonală a lui Edwards, versurile stoice electrificate de chitară fac din Wovenhand o experiență live unică pentru scena din România. Vor urca pe ea David Eugene Edwards la voce, chitară, banjo, Chuck French la chitară, Neil Keener la bass și Ordy Garrison la tobe.

În deschidere vor cânta cei de la trupa americană Marriages, aflaţi pentru prima dată în România. Ei îşi vor prezenta ultimul lor disc, „Salome”, material care a stârnit interes datorită vocii şi carismei vocalistei. Originari din Los Angeles, Marriages s-au făcut repede remarcaţi pe scena alternativă, post rock. Alături de Andrew Clinco la tobe, în trio mai cântă Emma Ruth Rundle la chitară și voce şi Greg Burns la bas, doi dintre pilonii de rezistenţă ai respectatului grup american de post metal Red Sparowes.

Programul evenimentului:

19:30 -Open Doors
20:00 –Marriages ( USA )
21:00 -Wovenhand ( USA )

INFO

Biletele pentru acest eveniment costă 60 de lei şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.