„You Have Always Seen the Unseen”, la Muzeul Național de Artă Contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/you-have-always-seen-the-unseen-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/

Până pe 20 octombrie 2019, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4) găzduieşte expoziţia „You Have Always Seen the Unseen”.

Un articol de Liliana Matei|12 octombrie 2019

O inițiativă a platformei de arte vizuale SwitchLab, proiectul reunește patru tinere voci ale artei contemporane, care pornesc prin colaborarea cu trei label-uri de modă într-o explorare a tipologiilor imaginii de modă, a raportului pe care arta vizuală îl are cu această industrie și, mai departe, deschizând discuții pe teme complexe precum reprezentarea de gen, ori despre cum se poate reinventa însuși felul în care se produc aceste tipuri de imagini.

Imaginea de modă, ca gen consacrat, devine imboldul și punctul de plecare al unui voiaj mai amplu, în care formulele familiare și previzibile sunt lăsate în urmă, spre a face loc unor dezvoltări uneori neașteptate, atât la nivelul compozițiilor formale, cât și la cel al structurării subiectului.

Artiști vizuali: Dani Ghercă, Patricia Moroșan, Horațiu Șovăială/Raya Al Souliman, Oana Tudoran


Designeri: MURMUR, UY Studio, Lucian Varvaroi


Curatoare invitată: Sandra Demetrescu


Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, AFCN, BULB studio, Granini, 1664 Blanc


Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto: SwitchLab

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.