„You Have Always Seen the Unseen”, la Muzeul Național de Artă Contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/you-have-always-seen-the-unseen-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/

Până pe 20 octombrie 2019, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4) găzduieşte expoziţia „You Have Always Seen the Unseen”.

Un articol de Liliana Matei|12 octombrie 2019

O inițiativă a platformei de arte vizuale SwitchLab, proiectul reunește patru tinere voci ale artei contemporane, care pornesc prin colaborarea cu trei label-uri de modă într-o explorare a tipologiilor imaginii de modă, a raportului pe care arta vizuală îl are cu această industrie și, mai departe, deschizând discuții pe teme complexe precum reprezentarea de gen, ori despre cum se poate reinventa însuși felul în care se produc aceste tipuri de imagini.

Imaginea de modă, ca gen consacrat, devine imboldul și punctul de plecare al unui voiaj mai amplu, în care formulele familiare și previzibile sunt lăsate în urmă, spre a face loc unor dezvoltări uneori neașteptate, atât la nivelul compozițiilor formale, cât și la cel al structurării subiectului.

Artiști vizuali: Dani Ghercă, Patricia Moroșan, Horațiu Șovăială/Raya Al Souliman, Oana Tudoran


Designeri: MURMUR, UY Studio, Lucian Varvaroi


Curatoare invitată: Sandra Demetrescu


Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, AFCN, BULB studio, Granini, 1664 Blanc


Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto: SwitchLab

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.