Young Blood în arta românească. Art Safari 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/young-blood-in-arta-romaneasca-art-safari-2019/

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediţia 2019 va avea loc între 27 septembrie şi 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Un articol de Petre Ivan|31 iulie 2019

Expoziția unică va prezenta publicului doar lucrări de artă create în ultimii ani, care ilustrează teme ale realității curente, precum familia, munca la corporație, schimbările climatice sau fake news, dar și teme universale precum iubirea sau destinul, în viziunea artiștilor secolului XXI.

Cronologic, curentul Supercontemporan începe din anul 2000, iar arta Supercontemporană din țara noastră a urmat în mod organic temele abordate de noile generații ale artei contemporane de pretutindeni. În mod particular, în România, s-au remarcat expresii vizuale care au avut ca punct de pornire arta stradală, textele grafice și ilustrația.

Denis Simion – Anima

Astfel, orașul, citadela, sunt teme recurente în lucrările artiștilor supercontemporani, dar și tehnologia și ecologia, teme care se vor regăsi și în Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, susținut de George, primul banking inteligent din România.

Arta Supercontemporană este arta vie, arta timpului tău, care se întâmplă acum și aici! Și suntem bucuroși că se va întâmpla, în premieră, la Art Safari 2019, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Expo Arte. Expunem curentul Supercontemporan în cadrul celei de-a 6-a ediții Art Safari, aducând în același loc, pentru toți cei care iubesc arta, timp de 10 zile, arta secolului XXI. Arta de azi, alături de arta de patrimoniu, în același loc, într-un muzeu temporar, care își deschide anul acesta porțile pe 27 septembrie”, a declarat Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

 Actuala generație de artiști care va scrie istorie

Pavilionul Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău” este curatoriat de Mihai Zgondoiu (37 de ani), artist, curator și galerist, doctor în domeniul artelor vizuale. Din 2014, este lector asociat la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018, și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

„În Pavilionul Supercontemporan vor expune artiști actuali, care au un vibe fresh, artiști ai unei noi generații, ce va scrie istorie atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Arta lor va aduce viitorul în prezent, iar lucrările ce le poartă semnătura, cu prețuri accesibile astăzi, între 500-1000 euro, reprezintă o investiție garantată pe termen lung. Mă bucur că Art Safari le oferă artiștilor Supercontemporani o platformă vizibilă, prin care pot să ajungă la public”, a declarat Mihai Zgondoiu, curatorul expoziției „Young Blood. Arta timpului tău”.

Irina Dragomir_Red Queen_acrilic_pe_panza_100x70cm

Biletele early-bird pentru Art Safari 2019, cu o reducere de 50% (25 lei pentru un bilet de o zi și 45 lei pentru abonamente), pot fi achiziționate până pe 15 august pe www.artsafari.ro. 50.000 de vizitatori sunt estimați la această ediție și 4.000 de copii sunt așteptați să ia parte la atelierele Art Safari Kids.

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România.

Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internațional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mișcării artistice urbane, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București.

Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari – artsafari.ro.

05
/09
/24

Expoziția itinerantă “IdentitAR feminin”, un proiect digital multimedia, cu animații 3D și realitate augmentată, însoțit de muzică, sunet, spectacole lectură și dezbateri, va fi prezentată în patru orașe din România: Câmpulung Muscel, Sfântu Gheorghe, Suceava și Râmnicu Vâlcea. Turneul debutează pe 7 septembrie, într-un spațiu alternativ - Convivial, din Câmpulung Muscel.

02
/09
/24

Povești din comunitate legate de bullying dar și obiecte semnificative pentru poveștile personale despre copilărie și adolescență vor putea fi văzute în cadrul primei etape deschise publicului a proiectului TRANZIȚIE: Călătoria Eroului, o activare participativă prin artă inițiată de Asociația Macaia.

29
/08
/24

Astăzi, aproape toată lumea are la îndemână un smartphone cu o cameră capabilă de a realiza fotografii de calitate. Însă, pentru a trece de la simple imagini la fotografii cu adevărat impresionante, este nevoie de să ținem cont de câteva metode simple și eficiente pentru a ne îmbunătăți fotografiile cu telefonul mobil.

26
/08
/24

La confluența dintre cercetare și artă, adresând durerea prin empatie și însingurarea prin deschiderea către comunitate, expoziția Una din Trei vorbește despre infertilitate, despre pierderea de sarcină - fenomene care afectează una din șase, respectiv una din trei femei - dar mai ales despre nedreptatea de a fi izolată și stigmatizată social în urma confruntării cu aceste evenimente traumatice.

21
/08
/24

Balkanik Festival – Home of World Music, cunoscut pentru atmosfera sa inconfundabilă și spiritul de fuziune culturală, se întoarce la Grădina Uranus între 6 și 8 septembrie. Evenimentul rămâne un punct central de întâlnire pentru comunitățile din București și pentru turiștii care vin în capitala României special pentru a participa la acest festival.

13
/08
/24

Asociația Macaia anunță lansarea proiectului TRANZIȚIE: Călătoria Eroului, o activare participativă prin artă care propune o radiografiere subiectivă și colectivă a fenomenului de bullying în România, din anii ’90 și până în prezent, prin intermediul unor cercetări sociologice și psihologice amănunțite, menite să ofere o perspectivă de ansamblu asupra amplorii și cauzelor sale.

08
/08
/24

În continuarea unei serii de performance-uri artistice începute în anul 2018 de Celula de Artă, artiștii care doresc să își forțeze limitele imaginației și să participe într-un exercițiu complex de empatie se pot înscrie, între 7 august și 2 septembrie în proiectul Blind Seven, o provocare la explorare și depășirea limitelor impuse de simțul principal folosit în artele vizuale: văzul.