Zbang – A Musical Abba Fantasy, pe scena Teatrului din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/zbang-a-musical-abba-fantasy-pe-scena-teatrului-din-sibiu/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a pregătit publicului la final de ianuarie un cadou plin de muzică şi culoare! Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS se va juca începând din acest an în sala mare a teatrului. Primele două reprezentaţii vor avea loc vineri, 30 ianuarie şi sâmbătă, 31 ianuarie, ora 19:00.

Un articol de Petre Ivan|27 ianuarie 2015

Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70.

În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.

În afară de reprezentațiile de la Sibiu, spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” s-a bucurat de un mare succes la Festival Melodrama de la Jelcz-Laskowice (Polonia), în august 2014.

ZBANG – A MUSICAL ABBA FANTASY – info

vineri, 30 ianuarie 2015, ora 19:00

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, ora 19:00

la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

REGIA: Șerban Puiu;

ASISTENT REGIE: Codruța Presecan;

COORDONATOR TRADUCERE TEXT: Anca Tomuș;

TRADUCERI CÂNTECE: Maria Soilică;

ADAPTARE SCENARIU: Șerban Puiu;

ASISTENT REGIE: Codruța Presecan;

COORDONATORI MUZICALI: Constantin Iridon și Melinda Samson;

COREGRAFIA: Adriana Bârză;

SCENOGRAFIA: Mihai Păcurar;

DISTRIBUŢIA: Maria Soilică, Alexandra Șerban, Alexandru Dobrița, Cristian Timbuș, Anton Balint, Vlad Bacalu, Cristina Blaga, Rada Constantinov, Iulia Popa, Tudor Răileanu

durata aproximativă: 1h45min / preț bilete: 15 lei; 10 lei

Secvenţă din musicalul „Mamma mia”

Foto: Zbang – A Musical Abba Fantasy – tnrs.ro

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.