Zece ani de „Top 10+”
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-ani-de-top-10/

Colecţia „Top 10+”, unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale Polirom, a împlinit zece ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|18 februarie 2021

Cu peste 500 de titluri publicate în zece ani, „Top 10+” este, fără îndoială, una dintre cele mai rîvnite colecții ale Editurii Polirom și una dintre cele mai citite din România.

Dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni și bestsellerurilor, în format poche, colecția „Top 10+” cuprinde în prezent 533 de titluri, semnate de nume de prim rang ale literaturii universale, precum și ale literaturii autohtone, laureați ai Premiilor Nobel, Pulitzer, Booker etc., autori traduși în întreaga lume.

Cele mai vîndute 10 titluri ale colecției:

Pădurea norvegiană, Haruki Murakami

Lolita, Vladimir Nabokov

Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak

Să ucizi o pasăre cîntătoare, Harper Lee

O mie nouă sute optzeci și patru, George Orwell

Idiotul, F.M. Dostoievski

Minunata lume nouă, Aldous Huxley

Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde

Femei, Charles Bukowski

Fratii Karamazov, F.M. Dostoievski

Cele mai recente apariții:

Căderea din timp, David Grossman

O vară fără bărbați, Siri Hustvedt

Rosa, Knut Hamsun

Benoni, Knut Hamsun

Sfetnicul din sînge, Flannery O’Connor

În pregătire:

Potopul. Vol I+II, Henryk Sienkiewicz

Capesius, farmacistul de la Auschwitz, Dieter Schlesak

Intriga matrimonială, Jeffrey Eugenides

Supraviețuitor, Chuck Palahniuk

Poneiul roșu, John Steinbeck

 

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.