Zece ani de „Top 10+”
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-ani-de-top-10/

Colecţia „Top 10+”, unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale Polirom, a împlinit zece ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|18 februarie 2021

Cu peste 500 de titluri publicate în zece ani, „Top 10+” este, fără îndoială, una dintre cele mai rîvnite colecții ale Editurii Polirom și una dintre cele mai citite din România.

Dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni și bestsellerurilor, în format poche, colecția „Top 10+” cuprinde în prezent 533 de titluri, semnate de nume de prim rang ale literaturii universale, precum și ale literaturii autohtone, laureați ai Premiilor Nobel, Pulitzer, Booker etc., autori traduși în întreaga lume.

Cele mai vîndute 10 titluri ale colecției:

Pădurea norvegiană, Haruki Murakami

Lolita, Vladimir Nabokov

Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak

Să ucizi o pasăre cîntătoare, Harper Lee

O mie nouă sute optzeci și patru, George Orwell

Idiotul, F.M. Dostoievski

Minunata lume nouă, Aldous Huxley

Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde

Femei, Charles Bukowski

Fratii Karamazov, F.M. Dostoievski

Cele mai recente apariții:

Căderea din timp, David Grossman

O vară fără bărbați, Siri Hustvedt

Rosa, Knut Hamsun

Benoni, Knut Hamsun

Sfetnicul din sînge, Flannery O’Connor

În pregătire:

Potopul. Vol I+II, Henryk Sienkiewicz

Capesius, farmacistul de la Auschwitz, Dieter Schlesak

Intriga matrimonială, Jeffrey Eugenides

Supraviețuitor, Chuck Palahniuk

Poneiul roșu, John Steinbeck

 

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.