Zece meșteri mondiali. MONDIALUL Metropolis – ep 30
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-mesteri-mondiali-mondialul-metropolis-ep-30/

Șase meşteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci… Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

Un articol de (Păstorel) Pantacruel|4 iulie 2018

Zece meșteri mondiali

Visau cupă nouă

MESSI a dormit în ghete

Și-au rămas doar nouă

 

Nouă meșteri mondiali

Se temeau de soft

RONALDO s-a delogat

Și-au rămas doar opt

 

Opt meșteri mondiali

Cătau (loviturile de) penalitate

INIESTA s-a retras

Și-au rămas doar șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Au trecut la fapte

MODRIC s-a salvat dramatic

Și-au rămas tot șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Se loveau la oase

CHICHARITO s-a vopsit

Și-au rămas doar șase

 

Șase meșteri mondiali

Suceau baraboase

LUKAKU a dat mai mare

Și-au rămas tot șase

 

Șase meșteri mondiali

Au muncit pe brânci

RADAMEL a suspinat

Și-au rămas doar cinci

 

Va urma…

****************************

Franţa – Argentina 4-3

Uruguay – Portugalia  2-1

Spania – Rusia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Croaţia – Danemarca 1-1, 4-3 după penalty-uri

Brazilia – Mexic 2-0

Belgia – Japonia 3-2

Suedia – Elveţia 1-0

Columbia – Anglia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Foto: Radamel Falcao, Mondialul Metropolis – fifa.com

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)