Zece meșteri mondiali. MONDIALUL Metropolis – ep.27
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-mesteri-mondiali-mondialul-metropolis/

Șase meşteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot şase… Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

Un articol de (Păstorel) Pantacruel|3 iulie 2018

Zece meșteri mondiali

Visau cupă nouă

MESSI a dormit în ghete

Și-au rămas doar nouă

 

Nouă meșteri mondialiMondialul Metropolis

Se temeau de soft

RONALDO s-a delogat

Și-au rămas doar opt

 

Opt meșteri mondiali

Cătau (loviturile de) penalitate

INIESTA s-a retras

Și-au rămas doar șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Au trecut la fapte

MODRIC s-a salvat dramatic

Și-au rămas tot șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Se loveau la oase

CHICHARITO s-a vopsit

Și-au rămas doar șase

 

Șase meșteri mondiali

Suceau baraboase

LUKAKU a dat mai mare

Și-au rămas tot șase

 

To be continued…

Cupa Mondială din Rusia 2018, Optimi de finală

Franţa – Argentina 4-3

Uruguay – Portugalia  2-1

Spania – Rusia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Croaţia – Danemarca 1-1, 4-3 după penalty-uri

Brazilia – Mexic 2-0

Belgia – Japonia 3-2

Suedia – Elveţia (3 iulie, ora 17:00)

Columbia – Anglia (3 iulie, ora 21:00)

Foto: Lukaku, Mondialul Metropolis – fifa.com

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.

Pagina 2 din 512345