Zece meșteri mondiali. MONDIALUL Metropolis – ep.27
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-mesteri-mondiali-mondialul-metropolis/

Șase meşteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot şase… Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

Un articol de (Păstorel) Pantacruel|3 iulie 2018

Zece meșteri mondiali

Visau cupă nouă

MESSI a dormit în ghete

Și-au rămas doar nouă

 

Nouă meșteri mondialiMondialul Metropolis

Se temeau de soft

RONALDO s-a delogat

Și-au rămas doar opt

 

Opt meșteri mondiali

Cătau (loviturile de) penalitate

INIESTA s-a retras

Și-au rămas doar șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Au trecut la fapte

MODRIC s-a salvat dramatic

Și-au rămas tot șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Se loveau la oase

CHICHARITO s-a vopsit

Și-au rămas doar șase

 

Șase meșteri mondiali

Suceau baraboase

LUKAKU a dat mai mare

Și-au rămas tot șase

 

To be continued…

Cupa Mondială din Rusia 2018, Optimi de finală

Franţa – Argentina 4-3

Uruguay – Portugalia  2-1

Spania – Rusia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Croaţia – Danemarca 1-1, 4-3 după penalty-uri

Brazilia – Mexic 2-0

Belgia – Japonia 3-2

Suedia – Elveţia (3 iulie, ora 17:00)

Columbia – Anglia (3 iulie, ora 21:00)

Foto: Lukaku, Mondialul Metropolis – fifa.com

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

Pagina 3 din 512345