Zece meșteri mondiali. MONDIALUL Metropolis – ep.27
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-mesteri-mondiali-mondialul-metropolis/

Șase meşteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot şase… Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

Un articol de (Păstorel) Pantacruel|3 iulie 2018

Zece meșteri mondiali

Visau cupă nouă

MESSI a dormit în ghete

Și-au rămas doar nouă

 

Nouă meșteri mondialiMondialul Metropolis

Se temeau de soft

RONALDO s-a delogat

Și-au rămas doar opt

 

Opt meșteri mondiali

Cătau (loviturile de) penalitate

INIESTA s-a retras

Și-au rămas doar șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Au trecut la fapte

MODRIC s-a salvat dramatic

Și-au rămas tot șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Se loveau la oase

CHICHARITO s-a vopsit

Și-au rămas doar șase

 

Șase meșteri mondiali

Suceau baraboase

LUKAKU a dat mai mare

Și-au rămas tot șase

 

To be continued…

Cupa Mondială din Rusia 2018, Optimi de finală

Franţa – Argentina 4-3

Uruguay – Portugalia  2-1

Spania – Rusia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Croaţia – Danemarca 1-1, 4-3 după penalty-uri

Brazilia – Mexic 2-0

Belgia – Japonia 3-2

Suedia – Elveţia (3 iulie, ora 17:00)

Columbia – Anglia (3 iulie, ora 21:00)

Foto: Lukaku, Mondialul Metropolis – fifa.com

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Pagina 4 din 512345