Zece meșteri mondiali. MONDIALUL Metropolis – ep.27
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-mesteri-mondiali-mondialul-metropolis/

Șase meşteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot şase… Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

Un articol de (Păstorel) Pantacruel|3 iulie 2018

Zece meșteri mondiali

Visau cupă nouă

MESSI a dormit în ghete

Și-au rămas doar nouă

 

Nouă meșteri mondialiMondialul Metropolis

Se temeau de soft

RONALDO s-a delogat

Și-au rămas doar opt

 

Opt meșteri mondiali

Cătau (loviturile de) penalitate

INIESTA s-a retras

Și-au rămas doar șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Au trecut la fapte

MODRIC s-a salvat dramatic

Și-au rămas tot șapte

 

Șapte meșteri mondiali

Se loveau la oase

CHICHARITO s-a vopsit

Și-au rămas doar șase

 

Șase meșteri mondiali

Suceau baraboase

LUKAKU a dat mai mare

Și-au rămas tot șase

 

To be continued…

Cupa Mondială din Rusia 2018, Optimi de finală

Franţa – Argentina 4-3

Uruguay – Portugalia  2-1

Spania – Rusia 1-1, 3-4 după penalty-uri

Croaţia – Danemarca 1-1, 4-3 după penalty-uri

Brazilia – Mexic 2-0

Belgia – Japonia 3-2

Suedia – Elveţia (3 iulie, ora 17:00)

Columbia – Anglia (3 iulie, ora 21:00)

Foto: Lukaku, Mondialul Metropolis – fifa.com

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Pagina 5 din 512345