Zile și nopți de teatru la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/zile-si-nopti-de-teatru-la-braila/

În perioada 13-22 septembrie 2019 va avea loc la Teatrul Maria Filotti din Brăila a XIII-a ediţie a Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru. „Criza familiei în lumea contemporană” este tema aleasă pentru 2019 de selecţionerul Lucian Sabados. Spectatorii vor putea vedea, printre producţiile aduse în pentru festival spectacole precum „Legături primejdioase”, în regia lui […]

Un articol de Liliana Matei|17 August 2019

În perioada 13-22 septembrie 2019 va avea loc la Teatrul Maria Filotti din Brăila a XIII-a ediție a Festivalului Zile și Nopți de Teatru.

„Criza familiei în lumea contemporană” este tema aleasă pentru 2019 de selecționerul Lucian Sabados. Spectatorii vor putea vedea, printre producțiile aduse în pentru festival spectacole precum „Legături primejdioase”, în regia lui Crisi Juncă, de la Teatrul Mic sau „Un tramvai numit dorință” , regizat de Claudiu Goga, de la Teatrul Metropolis.

Festivalul va găzdui, de asemenea, câteva premiere ale teatrului-gazdă. În prima zi, pe 13 septembrie, va avea loc premiera spectacolului „True West” de Sam Shepard, în regia lui Vlad Cristache. Aceasta va fi urmată de „Conversație după înmormântare” de Yasmina Reza, în regia lui Vlad Massaci. Sâmbătă, 14 septembrie, la ora 20.00 este programată prima reprezentație oficială a spectacolului „Doi pe un balansoar”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, cu Alin Florea și Corina Moise.

Programul evenimentului:

Ziua I – Vineri, 13 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„TRUE WEST” de Sam Shepard
Regia: Vlad Cristache
Distributia: Emilian Oprea, Silviu Debu, Valentin Terente, Mihaela Trofimov

PREMIERĂ OFICIALĂ A TEATRULUI GAZDĂ – MARIA FILOTTI, BRĂILA

Ora 20.30 – Sala Studio
„CONVERSATIE DUPA ÎNMORMÂNTARE” de Yasmina Reza
Regia: Vlad Massaci

PREMIERĂ OFICIALĂ A TEATRULUI GAZDĂ – MARIA FILOTTI, BRĂILA

Ziua II – Sâmbată, 14 septembrie
Ora 20,00 – Sala Mare
„DOI PE UN BALANSOAR” de William Gibson

Regia: Victor Ioan Frunză

Distribuția: Alin Florea, Corina Moise

PREMIERĂ OFICIALĂ A TEATRULUI GAZDĂ – MARIA FILOTTI, BRĂILA

Ziua III – Duminică, 15 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„ITINERARII. ÎNTR-O ZI LUMEA SE VA SCHIMBA”, coproducție internațională realizată de ARCUB și Compagnie des Ogres, Franța
Regia: Eugen Jebeleanu
Distribuția: Ioana Bugarin, Nicholas Catianis, Clémence Laboureau, Radouan Lesahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin

Ora 20.30 – Sala Studio
„PROOF (DEMONSTRAȚIA)” – UNTEATRU, BUCURESTI
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Distribuția: Marian Râlea, Dana Rogoz, Florentina Țilea, Ionuț Vișan

Ziua IV – Luni, 16 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„OSCAR ȘI TANTI ROZ” de Eric Emmanuel Schmitt

TEATRUL EUGENE IONESCU CHIȘINĂU

Regia: Petru Vutcărău

Ora 20.30 – Sala Studio
„TATĂL” – TEATRUL CLASIC IOAN SLAVICI ARAD
Regia: Radu Iacoban
Distribuția: Ovidiu Ghiniță, Roxana Sabău, Andrei Elek, Iulia Dinu

Ziua V – Marți, 17 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„TURANDOT” – TEATRUL EXCELSIOR BUCUREȘTI

Regia: Sânziana Stoican

Distribuția: Dana Marineci, Bogdan Nechifor/Dan Pughineanu, Camelia Pintilie, Alex Popa, Mircea Alexandru Baluta, Mihai Mitrea, Oana Predescu, Mihaela Trofimov, Oliver Toderiță

Ora 20.30 – Sala Studio
„DELIRIUM” după „Frații Karamazov” – TEATRUL ODEON BUCUREȘTI
Regia: Vlad Massaci
Distribuția: Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iaschevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu, Cezar Antal

Ziua VI – Miercuri, 18 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„SALBA DRACULUI” – TEATRUL FANI TARDINI GALAȚI

Regia: Alexandru Dabija

Distribuția: Oana Preda, Oana Mogos, Elena Anghel, Flavia Călin, Petronela Buda, Ciprian Brașoveanu , Florin Toma, Ionuț Moldoveanu, Lucian Pînzaru, Radu Horghidan, Răzvan Clopotel, Ștefan Forir, Vlad Ajder, Vlad Volf.

Ora 20.30 – Sala Studio
„50 DE SECUNDE” – TEATRUL NAȚIONAL I.L CARAGIALE BUCUREȘTI
Regia: Eugen Gyemant
Distribuția: Alexandru Voicu, Diana Dumbravă, Lucian Iftime

Ziua VII – Joi, 19 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU” – TEATRUL VASIL DRUMEV DIN SHUMEN, BULGARIA

Regia: Lucian Sabados

Distribuția: Nikola Shopov, Anislava Linkova, Alexandra Mihaylova, Dimitar Martynov, Valentin Chenkov, Christina Hadžihristova

Ora 20.00 – Sala Studio
„ANIVERSAREA” – TEATRUL MIHAI EMINESCU BOTOȘANI
Regia: Erwin Simsensohn
Distributia: Daniela Bucătru, Sorin Ciofu, Alexandra Vicol,  Răzvan Amitroaei, Gina Pătrașcu

Ziua VIII – Vineri, 20 septembrie
Ora 18.00 – Sala Mare
„TRIBURI. CODUL BUNELOR Bariere” – TEATRUL NOTTARA BUCUREȘTI

Regia: Vlad Cristache

Distribuția: Gabriel Răuță, Isabela Neamțu, Răzvan Bănică, Rare, Andrici, Cristina Juncu, Diana Roman

Ora 21.30 – Sala Studio
„CÂND TIMPUL STĂ PE LOC” – TEATRUL DE ARTĂ, BUCUREȘTI
Regia: Bogdan Budeș
Distribuția: Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone, Diana Roman

Ziua IX – Sâmbătă, 21 septembrie
Ora 18.30 – Sala Studio
„LEGĂTURI PRIMEJDIOASE” – TEATRUL MIC BUCUREȘTI

Regia: Cristi Juncu

Distribuția: Florin Piersic Jr, Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Peter, Ionuț Vișan

Ora 22.00 – Sala Avantgarde
„FEMEIA MUNCEȘTE, BĂRBATUL PLĂTEȘTE”. Umor și muzică cu Daniel Iancu și Costel Pătrășcan

Ziua X – Duminică, 22 septembrie
Ora 18.30 – Sala Mare
„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ” de Tennessee Williams

TEATRUL METROPOLIS BUCUREȘTI

Regia: Claudiu Goga

Distribuția: Emilia Popescu,  Mirela Oprișor,  Alex Jitea, Natalia Călin, Marius Cordos, Marius Călugărița,  Gloria Găitan, Bogdan Ghițulescu

22
/09
/19

CRONICĂ DE FILM Realizat de un regizor venit din cinema-ul american independent, James Gray, şi cu Brad Pitt cap de afiş, "Ad Astra" (2019) punctează la design-ul imaginii, pe alocuri impresionant, dar e tras în jos de o psihologie ieftină.

20
/09
/19

Bune-s vara și vacanța, dar excelentă e și toamna, ce aduce printre alte „bunătăți” și o nouă stagiune a Teatrului Metropolis. Știți deja, teatrul acela cu aspect, atmosferă și spectacole cum s-ar zice „faine tare”. Vă prezentăm mai jos spre degustare spectacolele pe care le puteți viziona în prima jumătate a lunii octombrie.

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

20
/09
/19

Marți, 8 octombrie 2019, îndrăgitul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, revine în București la invitația Curtea Veche Publishing, pentru o întâlnire cu publicul și o sesiune de autografe la Ateneul Român, începând cu ora 19.00. Intrarea la eveniment este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 18.50.

20
/09
/19

Teatrul de Comedie anunță lansarea programului , care se va desfășura în perioada 28 septembrie – 5 octombrie, la toate cele trei săli.

19
/09
/19

Biletele pentru spectacolele celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare începând de vineri 20 septembrie, ora 12:00 online pe https://www.mystage.ro/fnt și la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (unde contravaloarea biletelor se va putea plăti atât cash, cât și cu card).

19
/09
/19

 “153 de secunde” – teatru contemporan ce documentează momentul Colectiv – va fi prezentat în turneu național, în parteneriat cu teatre, festivaluri și organizații umanitare din țară. Spectacolul “153 de secunde”, în regia Ioanei Păun, este o radiografie a incendiului de la clubul Colectiv, bazată pe mărturii ale supraviețuitorilor, și, totodată, o radiografie macro, ce relevă diagnostice sociale actuale. 

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

18
/09
/19

Vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat din București și compania de teatru rom Giuvlipen vă invită la spectacolul „Kali Traš/ Frica neagră”, primul spectaocol de teatru despre Holocaustul Romilor din România. 

18
/09
/19

"Pentru mine, teatrul e un mod de viață. Mă ține în viață. Am făcut teatru din dragoste, nu din frică. Din bucuria și norocul de a fi cunoscut o întreagă pleiadă de oameni de teatru adevărați. La vremea aceea." - Alexandru Darie. Regizorul și directorul Teatrului Bulandra din București a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani. Alexandru Darie suferea de ciroză şi era pe listele de transplant hepatic. La începutul lunii septembrie, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni.

Page 1 of 82612345...102030...Last »