Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, 557 de ani de atestare istorică
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-bucurestiului-spectacole-ateliere-si-expozitii-capitala-implineste-557-ani/

Bucureştenii sunt invitaţi să participe, la sfârşitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piaţa Constituţiei şi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

Piața Constituției

Pentru sâmbătă, în Piața Constituției, ARCUB a pregătit un concert cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble. Gazdele serii vor fi Răzvan și Dani.

Intrarea la concert va fi liberă, iar accesul publicului se va face începând cu ora 16,00. Concertul va începe la ora 17,00 și va dura până la miezul nopții.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate. – Primăria BucureştiuluiZilele Bucureștiului

Parcul Herăstrău

De asemenea, de vineri până duminică, Primăria Capitalei, prin Creart, va organiza evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle. Între orele 11,00 — 22,00, vor fi organizate spectacole artistice, plimbări cu trăsura, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, între orele 11,00 și 20,00, domni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila pe aleile parcului. „Bătaia cu flori”, un eveniment care datează din 1890, sărbătorit an de an, va avea loc, duminică, între orele 17,30 și 18,00.

Tot în Parcul Herăstrău, între orele 11,00 — 22,00, Gradina Culinară îi va aștepta pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească.

De asemenea, sâmbătă și duminică, între orele 10,30—11,30, Teatrul de animație „Țăndărică” și Teatrul „Ion Creangă” vor prezenta spectacole de teatru pentru copii. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

De-a lungul celor trei zile, în fiecare seară, de la ora 19,00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole.

Parcul Cișmigiu

În Parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin Proedus, va organiza evenimentul „Kids City 2016” — „Aventuri în lumea Circului”, un eveniment în cadrul căruia Foișorul va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri.

Zilele Bucureștiului În același parc, cei mici vor fi invitați să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală și să participe la ateliere de creație sau la activități sportive — atletism, baschet, tir sportiv și scrimă. Aleile din Cișmigiu vor fi împânzite de carusele, jocuri gonflabile, playground.

Bulevardul Unirii

Primăria Sectorului 3 a pregătit pentru cele trei zile o nouă ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”, dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, Bulevardul Unirii va găzdui concerte, recitaluri, expoziții, dar și sesiuni de live painting marcând astfel 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Parcul Național

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 2 îi invită pe bucureșteni la cea de-a 16-a ediție a Târgului de Pâine, desfășurat între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bd Basarabia.

Foto: Zilele Bucureștiului – facebook

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.