Zilele Teatrului de pe Bulevard intre 9 si 16 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-teatrului-de-pe-bulevard-intre-9-si-16-decembrie/

“Nottara” organizează în decembrie, ca şi în alţi ani, “Zilele Teatrului de/ pe Bulevard”, evenimentul fiind gândit pentru a aduce în atenţia publicului cele mai noi spectacole montate pe această scenă, dar şi momentele aniversare legate de artişti trupei. Acest minifestival (căci potrivit programului aşa pare) va avea loc între 9 şi 16 decembrie şi […]

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2012

“Nottara” organizează în decembrie, ca şi în alţi ani, “Zilele Teatrului de/ pe Bulevard”, evenimentul fiind gândit pentru a aduce în atenţia publicului cele mai noi spectacole montate pe această scenă, dar şi momentele aniversare legate de artişti trupei. Acest minifestival (căci potrivit programului aşa pare) va avea loc între 9 şi 16 decembrie şi va fi oferit ca dar atât celor obişnuiţi să meargă la “Nottara”, pe “Magheru”, cât şi celor care vor dori să descopere teatrul.

În prima zi (9 decembrie), publicul prezent la spectacolul “Maria Callas. La Divina”, în regia lui Radu Gabrea, după “Master Class” de Terrence McNally, îi va putea ura “La mulţi ani!”  protagonistei Victoria Cociaş. E o tradiţie ca în cadrul acestor “Zile” să fie sărbătoriţi acei artişti ai teatrului care în anul respectiv au împlinit o “vârstă rotundă”. Iar Victoria Cociaş a atins, în 2012, vârsta de 55 de ani.
Alţi doi membri ai trumei, omagiaţi cu acelaşi prilej, sunt actorii Ion Haiduc (65 de ani) şi George Alexandru (55 de ani).

Şi dacă tot a fost instituită rubrica “La aniversară”, organizatorii au dorit să scoată în evidenţă şi spectacole care au viaţă lungă aici. Aşa că joi, 13 decembrie, este programat cel mai longeviv spectacol de la “Nottara” – “Soţul păcălit”, după Molière, pe care l-a montat Mircea Cornişteanu în anul 2000, iar la final i se va cânta “Mulţi ani trăiască!”, de data aceasta, lui Haiduc, interpretul lui George Dandin din creaţia cu pricina.

O seară mai târziu, va putea fi văzut un alt spectacol inclus “La aniversară”: “Uzina de plăceri. S.A de Valentin Nicolau, în regia lui  Alexandru Berceanu, de la premiera căruia se fac zece ani.

Pe 15 decembrie va avea loc premiera pentru presă cu “Roman teatral”, o dramatizare a cărţii cu acelaşi titlu de Mihail Bulgakov, punerea în scenă aparţinând lui Vlad Massaci. Atunci va fi sărbătorit şi George Alexandru, care este distribuit în acest nou spectacol al Teatrului Nottara. La 16 decembrie, se va juca o altă nouă montare care a avut premiera de curând: “Zeul măcelului” de Yasmina Reza, regia Claudiu Goga.
Publicul este aşteptat şi la colocviile  programate, la lansările de carte de teatru, invitaţi fiind directori, actori, regizori, critici, jurnalişti. Se vor pune în discuţii teme precum: “Condiţia debutului. Oare (nu) se mai nasc vedete?”; “Criza comediei vs Comedia crizei” – (În căutarea unui model pentru FEST(eatru)IN PE BULEVARD); “Teatrul Nottara, între ochiul criticii şi privirea publicului”.
Este aşteptat şi spectatorul să-şi spună  cuvântul.

 

Sursa: Jurnalul National

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.