Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, concerte și prietenie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-concerte-si-prietenie/

La sfârşitul acestei luni, UNTEATRU sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie-4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc micro-festivalul „Zilele UNTEATRU”.

Un articol de Liliana Matei|20 iulie 2016

Acesta adună nume și spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori și fondatori ai proiectului UNTEATRU-Andrei și Andreea Grosu-dar și o serie de concerte pentru iubitorii de muzică.

Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului și culturii-7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg design, dar și o terasă plină cu actori și prieteni ai teatrului.

„Zilele UNTEATRU este sărbătoarea noastră preferată. E ziua teatrului căruia în șase ani i-au crescut aripi de albatros călător. E ziua teatrului de la care am învățat ce înseamnă să fii liber și onest în tot ce faci. Pentru noi UNTEATRU înseamnă emoție. Emoția încercărilor, emoția îndrăgostirii, emoția descoperirilor, emoție în toate formele ei. Și pentru asta suntem recunoscători. La mulți ani UNTEATRU și îți mulțumim că ne ții în viață. Emoționați!” Andrei și Andreea Grosu-regizori și fondatori UNTEATRU.

Momentul special al Zilelor UNTEATRU a venit că o surpriză și pentru organizatori. Actorul Hamish Linklater, autorul piesei „Vandalul” va fi prezent la premiera spectacolului ce se va juca pe scena Zilelor UNTEATRU vineri, 29 iulie, ora 19:30.
Celebrul actor american, cunoscut din filme precum The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), va onora cu șederea sa pe durata întregului festival astfel încât, sâmbătă, 20 iulie, la ora 14:30, în spațiul barului UNTEATRU, publicul va putea sta la povești cu Hamish Linklater.

Festivalul este deschis cu spectacolul „Trădare” urmat apoi de primul concert: Robin and the Backstabbers. Fiecare seară de teatru își va găsi finalul cu un concert în bar: Lucia, Alex Ștefănescu, Byron, Măria Răducanu, Maxim Belciug, încheind cu Alexandru Andrieș, duminică, 31 iulie, ora 21:00.

3 spectacole de neratat, recomandate de către organizatori:

„Vandalul” de Hamish Linklater – premieră în prezența autorului, cu: Mihaela Trofimov, Liviu Pintileasa, Ionuț Vișan, regie: Andreea Vulpe, scenografie: Daniel Titza. Vineri, 29 iulie, ora 19.30
„Hamlet” după William Shakespeare – spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek. Sâmbătă, 30 iulie, ora 16:00
„We should have seen the lights already” – spectacol de Matei Visniec, regia: J.k. Musser, cu: Vasile Flutur, Aaron Novak. Marți, 2 august, ora 20:00, Miercuri, 3 august, ora 20:00, Joi, 4 august, ora 20:00

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.