Ziua copilului, în sectorul 3, cu Nicu Alifantis și invitații săi
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-copilului-in-sectorul-3-cu-nicu-alifantis-si-invitatii-sai/

Duminică, 31 mai 2015, Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor vă invită în Parcul Titan-Parcul Artelor, să sărbătorim împreună Copilăria. Începând cu orele 11,00, pe scena de pe malul lacului va avea loc GALA PEPINIEREI DE TALENTE ediţia a III.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2015

Elevii cei mai talentați din atelierele de teatru, canto, literatură, arte plastice, dans, instrumente muzicale ( pian, vioară, chitară), șah, balet, gimanstică ritmică, arte marțiale și baschet, vor face parte dintr-un spectacol artistic plin de candoare și prospețime.

Începând cu ora 13,00 copiii vor primi trofee și premii din partea Primăriei Sectorului 3, înmânate de Primarul Robert Sorin Negoiţă.

Cea de-a treia ediție a programului Pepiniera de Talente (2014-2015) a numărat 5396 de cursanți-elevi, care au urmat ateliere conduse de 52 de instructori-formatori și 33 de profesori delegați, din cele 33 de școli cu clasele I-VIII din sectorul 3.

Ea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Sector 3 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 3.

Pepiniera de Talente este un program gratuit dedicat tuturor copiilor din acest sector, finanţat de Primăria Sectorului 3 și organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 .

Pe parcursul întregii zile în parc va fi deschisă Expoziția în aer liber intitulată ” Ion Creangă-Amintiri din Copilărie” iar publicul va putea admira lucrările de pictură și icoanele pe sticlă realizate de elevii din Pepinieră.

Toți copiii se vor bucura de jocuri, face painting, baloane și de plimbări cu Trenulețul gratuit în Parcul Titan-Parcul Artelor.

În partea a doua a zilei, începând cu orele 17,00 copiii sectorului 3 vor primi în dar alte jocuri și surprize precum și Concertul intitulat ȘOTRON, susținut de Nicu Alifantis și invitații săi, prilejuit de lansarea celui mai nou CD cu muzică pentru copii și Cartea de colorat realizate de Nicu Alifantis împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3.

Așadar duminică 31 mai între orele 11,00-20,00 vă invităm cu mic cu mare, în Parcul Titan-Parcul Artelor să vă bucurați de o zi frumoasă dedicată copilăriei, într-un eveniment al cărui concept este semnat de regizoarea Alice Barb.

Intrarea este liberă.

Foto: Nicu Alifantis, Ziua copilului – facebook

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.

06
/04
/21

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită să vizionați online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera bufă „La Cenerentola” de Gioachino Rossini.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

01
/04
/21

Opera bucureșteană sărbătorește astăzi, 1 aprilie 2021, un moment important din istoria sa: chiar dacă existența unei Companii de Operă găzduite de Teatrul Național de pe Calea Victoriei datează încă din 1885, la 1 aprilie 1921 are loc instituționalizarea acesteia sub titulatura Opera Română din București, printr-un decret guvernamental care îl avea printre semnatari pe Ministrul Culturii din acea vreme, poetul Octavian Goga.