Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-culturii-nationale-la-teatrul-tandarica/

Teatrul de Animaţie Țăndărică va sărbători Ziua Culturii Naţionale prin difuzarea a doua spectacole de colecţie din repertoriu: „Capra cu trei iezi”, în regia lui Gabriel Apostol, şi „Regele moare”, în regia Elizei Păuna.

Un articol de Liliana Matei|14 ianuarie 2021

Spectacolele pot fi vizionate pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Țăndărică, în secțiunea clipuri video.

În spectacolul „Capra cu trei iezi” (foto sus) apar actori la vedere, păpuşi mari şi măști, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul Gabriel Apostol a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică.

După: Ion Creangă
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 3 ani
Durata: 55 min

Distribuția: Ioana Chelaru Popovici / Alina Petrescu, Liliana Gavrilescu / Dora Ortelecan Dumitrescu, Roxana Vișan, George Simian, Florin Mititelu / Leonard Dodan

Spectacolul „Capra cu trei iezi” poate fi vizionat începând cu data de 14 ianuarie 2021, ora 18:00 și este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 15 ianuarie 2021, ora 17:00.

Spectacolul pentru adulți „Regele moare” este o poveste caldă, umană despre viaţă, despre putere, despre moarte este, poate,  cea mai puțin absurdă dintre piesele lui Eugène Ionesco. Este vorba despre atitudinea omului in fața propriei morți. Refuz, revoltă, resemnare sunt cele trei atitudini pe care eroul, Bèrenger, le trăiește gradat. Mai întâi, refuză să recunoască stadiul de agonie, apoi se revoltă că nu are ce face, că nu poate lupta și în final este resemnat pentru că nu mai poate face nimic și pentru că timpul curge prea repede. Furia, neputința și frica pot fi coordonatele ce caracterizează starea personajului.

Adaptarea după Eugène Ionesco
Regia și adaptarea:  Eliza Păuna
Scenografia: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman
Design păpuși: Sabina Veșteman
Construcție păpuși: Daniel Stamate
Muzica: Bobo Burlăcianu
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Adulți
Durata: 60 min
Distribuția:  Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu

Spectacolul „Regele moare” poate fi vizionat începând cu data de 15 ianuarie 2021, ora 18:00 și este disponibil pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică până în data de 16 ianuarie 2021, ora 09:00.

 

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.