Ziua Culturii Naționale și deschiderea Centenarului Dinu Lipatti, la Centrul Cultural Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-culturii-nationale-si-deschiderea-centenarului-dinu-lipatti-la-centrul-cultural-casa-artelor/

“Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii.” – Mihai Eminescu. Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul din Sectorul 3 la cea de-a doua ediţie a ZILEI CULTURII NAȚIONALE, eveniment care va marca atât Centenarul Dinu Lipatti, cât şi ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Un articol de Petre Ivan|14 Ianuarie 2017

Casa Artelor deschide Anul Dinu Lipatti prin Recitalul extraordinar „Lipatti și Enescu”, în interpretarea cunoscutului pianist Viniciu Moroianu, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la orele  19.00, în Sala Mozart a Casei Artelor din Bulevardul Mircea Voda nr.5.

Repertoriul va cuprinde, printre alte lucrări, și doua dintre capodoperele celor doi mari muzicieni români Fantezia op.8 de Dinu Lipatti și Sonata nr.3 de George Enescu.

Pentru a marca 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie, tot în Sala Mozart a Casei Artelor, va avea loc recitalul “De la Eminescu la Enescu”, susținut de actrița Ioana Calotă, pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea.

Sala Mozart

Sala Mozart

Din program vor face parte poezii semnate de Mihai Eminescu, precum și Sonata nr.1 de George Enescu și Dansurile populare românești de Bela Bartok.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Rezervări la telefon: 0759 990 841

Cele doua recitaluri dedicate Zilei Culturii Naționale sunt organizate de Centrul Cultural Casa Artelor și finanțate de Primăria și Consilul Local al Sectorului 3.

Conceptul  evenimentelor: Alice Barb

Coordonator: Masha Țoropoc

Foto: Ziua Culturii Naționale – Centrul Cultural Casa Artelor

 

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.

10
/09
/19

În peisajul cultural al orașelor din România, Sfântu Gheorghe se detașează prin multitudinea de festivaluri și evenimente pe care le desfășoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de șapte ani, continua să își surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovație și neconvențional.

09
/09
/19

Dirijorul Ion Marin a anunțat o nouă colaborare extraordinară cu binecunoscutul pianist Lang Lang și Orchestra Simfonică din San Francisco, în data de 21 octombrie 2019. Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente în colaborare cu Lang Lang, următorul având loc în 2020, la Praga, pe O2 Arena, una dintre cele mai mari săli din lume, cu aproape 20.000 de locuri.

06
/09
/19

TVR vă invită să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Pe 5 septembrie, de la ora 19.30, a fost difuzat concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin. Marţi, 10 septembrie , de la ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret.

06
/09
/19

Soprana VERONICA CANGEMI și-a anunțat indisponibilitatea pentru concertul din data 8 septembrie, din motive de sănătate. Concertul programat se va desfășura normal, la aceeași oră (22.30), la Ateneul Român. ANNA MARIA LABIN va prelua rolul Leocastei în spectacolul programat de Academia Bizantină pe data de 8 septembrie, cu opera Giustino a lui Vivaldi.

05
/09
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 18 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, concertul  Enescu pe înțelesul tuturor. În program se vor regăsi Cele șapte cântece pe versuri de Clement Marot op. 15 de George Enescu, interpretate de către soprana Zsuzsana Cerveni și pianista Luminița Berariu, precum și lucrări pentru pian solo în interpretarea pianistei Ioana Maria Lupașcu.

05
/09
/19

Într-un interviu din 1986, Mercury spunea: „Urăsc să fac același lucru din nou, din nou și din nou. Îmi place să văd ce se întâmplă acum în muzică, film și teatru și să încorporeaz toate aceste lucruri în munca mea”. Se împlinesc, astăzi, 5 septembrie, 73 de ani de la nașterea legendarului Freddie Mercury, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi ai secolului.

Page 1 of 13712345...102030...Last »