Ziua Culturii Naționale și deschiderea Centenarului Dinu Lipatti, la Centrul Cultural Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-culturii-nationale-si-deschiderea-centenarului-dinu-lipatti-la-centrul-cultural-casa-artelor/

“Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii.” – Mihai Eminescu. Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul din Sectorul 3 la cea de-a doua ediţie a ZILEI CULTURII NAȚIONALE, eveniment care va marca atât Centenarul Dinu Lipatti, cât şi ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2017

Casa Artelor deschide Anul Dinu Lipatti prin Recitalul extraordinar „Lipatti și Enescu”, în interpretarea cunoscutului pianist Viniciu Moroianu, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la orele  19.00, în Sala Mozart a Casei Artelor din Bulevardul Mircea Voda nr.5.

Repertoriul va cuprinde, printre alte lucrări, și doua dintre capodoperele celor doi mari muzicieni români Fantezia op.8 de Dinu Lipatti și Sonata nr.3 de George Enescu.

Pentru a marca 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie, tot în Sala Mozart a Casei Artelor, va avea loc recitalul “De la Eminescu la Enescu”, susținut de actrița Ioana Calotă, pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea.

Sala Mozart

Sala Mozart

Din program vor face parte poezii semnate de Mihai Eminescu, precum și Sonata nr.1 de George Enescu și Dansurile populare românești de Bela Bartok.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Rezervări la telefon: 0759 990 841

Cele doua recitaluri dedicate Zilei Culturii Naționale sunt organizate de Centrul Cultural Casa Artelor și finanțate de Primăria și Consilul Local al Sectorului 3.

Conceptul  evenimentelor: Alice Barb

Coordonator: Masha Țoropoc

Foto: Ziua Culturii Naționale – Centrul Cultural Casa Artelor

 

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

Page 1 of 14712345...102030...Last »