Ziua Culturii Naționale și deschiderea Centenarului Dinu Lipatti, la Centrul Cultural Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-culturii-nationale-si-deschiderea-centenarului-dinu-lipatti-la-centrul-cultural-casa-artelor/

“Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii.” – Mihai Eminescu. Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul din Sectorul 3 la cea de-a doua ediţie a ZILEI CULTURII NAȚIONALE, eveniment care va marca atât Centenarul Dinu Lipatti, cât şi ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2017

Casa Artelor deschide Anul Dinu Lipatti prin Recitalul extraordinar „Lipatti și Enescu”, în interpretarea cunoscutului pianist Viniciu Moroianu, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la orele  19.00, în Sala Mozart a Casei Artelor din Bulevardul Mircea Voda nr.5.

Repertoriul va cuprinde, printre alte lucrări, și doua dintre capodoperele celor doi mari muzicieni români Fantezia op.8 de Dinu Lipatti și Sonata nr.3 de George Enescu.

Pentru a marca 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie, tot în Sala Mozart a Casei Artelor, va avea loc recitalul “De la Eminescu la Enescu”, susținut de actrița Ioana Calotă, pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea.

Sala Mozart

Sala Mozart

Din program vor face parte poezii semnate de Mihai Eminescu, precum și Sonata nr.1 de George Enescu și Dansurile populare românești de Bela Bartok.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Rezervări la telefon: 0759 990 841

Cele doua recitaluri dedicate Zilei Culturii Naționale sunt organizate de Centrul Cultural Casa Artelor și finanțate de Primăria și Consilul Local al Sectorului 3.

Conceptul  evenimentelor: Alice Barb

Coordonator: Masha Țoropoc

Foto: Ziua Culturii Naționale – Centrul Cultural Casa Artelor

 

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

Pagina 1 din 15212345...102030...Ultima »